Guvernul a eșuat. Sondaj, rezultate uluitoare după strategia de ignorare

Roxana Neagu / 06 aug 2016 / 17:37 Salveaza PDF Comentarii

Federația "Solidaritatea Sanitară" a făcut o cercetare a protestului medicilor care efectuează gărzi. 700 de medici au răspuns în 5 și 6 august. 

În urma cercetării a rezultat:

- "88% dintre medicii care au declarat că li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentare au refuzat semnarea acestora. Se constată o creștere cu 15 puncte procentuale a medicilor cărora li s-au prezentat aceste contracte dar au refuzat semnarea lor.

- 93% dintre medicii cărora nu le-au fost încă prezentate contractele pentru gărzile suplimentare au declarat că vor refuza semnarea acestora. Având în vedere creșterea cu 6,5 puncte procentuale a intenției de refuza semnarea contractelor, este evident că trecerea timpului tinde să accentueze nemulțumirea medicilor și dorința lor de a rezista.

- Cca. 30% dintre medicii cărora li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentare au indicat faptul că eu existat presiuni asupra lor din partea conducerii unității pentru a le semna.

 (w670)

- 40% dintre respondenții cărora li s-a propus semnarea contractelor au indicat existența unor clauze abuzive în aceste contracte. Informațiile arată existența unui comportament inadecvat la nivelul unității față de medici, ce contribuie la starea de nemulțumire a acestora față de modul în care sunt tratați.

- Peste 85% dintre medici au indicat o scădere foarte mare a disponibilității de a semna CIM-urile pentru gărzile suplimentare.

- 81% dintre medici doresc continuarea și chiar amplificarea protestului".

Concluzia Federației "Solidaritatea Sanitară" este că "strategia ignorării protestatarilor, adoptată de guvernanți, accentuează nemulțumirea medicilor și dorința lor de-a continua protestul și de-ai adăuga noi forme de manifestare". 

Cercetarea continuă. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23