Guvernul a eșuat. Sondaj, rezultate uluitoare după strategia de ignorare

Federația "Solidaritatea Sanitară" a făcut o cercetare a protestului medicilor care efectuează gărzi. 700 de medici au răspuns în 5 și 6 august. 

În urma cercetării a rezultat:

- "88% dintre medicii care au declarat că li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentare au refuzat semnarea acestora. Se constată o creștere cu 15 puncte procentuale a medicilor cărora li s-au prezentat aceste contracte dar au refuzat semnarea lor.

- 93% dintre medicii cărora nu le-au fost încă prezentate contractele pentru gărzile suplimentare au declarat că vor refuza semnarea acestora. Având în vedere creșterea cu 6,5 puncte procentuale a intenției de refuza semnarea contractelor, este evident că trecerea timpului tinde să accentueze nemulțumirea medicilor și dorința lor de a rezista.

- Cca. 30% dintre medicii cărora li s-a propus semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentare au indicat faptul că eu existat presiuni asupra lor din partea conducerii unității pentru a le semna.

 (w670)

- 40% dintre respondenții cărora li s-a propus semnarea contractelor au indicat existența unor clauze abuzive în aceste contracte. Informațiile arată existența unui comportament inadecvat la nivelul unității față de medici, ce contribuie la starea de nemulțumire a acestora față de modul în care sunt tratați.

- Peste 85% dintre medici au indicat o scădere foarte mare a disponibilității de a semna CIM-urile pentru gărzile suplimentare.

- 81% dintre medici doresc continuarea și chiar amplificarea protestului".

Concluzia Federației "Solidaritatea Sanitară" este că "strategia ignorării protestatarilor, adoptată de guvernanți, accentuează nemulțumirea medicilor și dorința lor de-a continua protestul și de-ai adăuga noi forme de manifestare". 

Cercetarea continuă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel