Guvernul a aprobat introducerea de noi programe de licență

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri introducerea de noi programe de licență, inclusiv Echipamente şi sisteme electronice militare, electronică – radioelectronică de aviație, Leadership militar sau Media digitală.

Guvernul a modificat HG 376/2016 privind aprobarea Nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2016-2017, în sensul modificării unor specializări, conform rapoartelor ARACIS, introducerii de noi specializări evaluate de ARACIS și actualizării unor structuri ale instituțiilor de învățământ superior, la cererea acestora, informază un comunicat al Guvernului.

Actul normativ adoptat astăzi, introduce următoarele noi specializări/programe de studii universitare de licență în Nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor/programelor de studii universitare:

- Chimie farmaceutică
- Echipamente şi sisteme electronice militare, electronică – radioelectronică de aviație
- Media digitală
- Managementul sistemelor de supraveghere aeriană
- Leadership militar
- Pedagogie socială

Totodată, Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 376/2016 cuprinde un număr de 35 de programe noi pentru studii de licență, distribuite în 22 de instituții de învățământ superior, iar pentru 59 de instituții de învățământ superior există modificări ale capacităților de școlarizare pentru unele programe de studii, conform rapoartelor ARACIS.

Documentul menționează și specializările care intră în lichidare, pentru care nu se mai organizează admitere în începând cu anul universitar 2016-2017.

Totodată, 3 instituții de învățământ superior – Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava, Universitatea din Pitești și Universitatea Creștină "Partium" din Oradea – își modifică structura, la solicitarea acestora, în baza hotărârilor Senatelor universitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel