Guvern, restructurare. Chirieac, întrebare către Dăncilă, legătură cu dosarul lui Dragnea: 20 mai e motivul

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat un scenariu exploziv cu privire la restructurarea Guvernului și a vorbit despre șansele posibililor candidați la alegerile prezidențiale.

Potrivit informațiilor România TV, Klaus Iohannis pierde electorat liberal pentru alegerile prezidențiale întrucât sondajele arată că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, poate atrage electorat inclusiv din zona liberală. În al doilea rând, Tăriceanu nu mai poate fi numit penal de președintele României pentru că a fost achitat definitiv de ÎCCJ, iar varianta intrării acestuia în cursa pentru prezidențiale complică foarte mult lucrurile pentru Klaus Iohannis în turul doi.

Bogdan Chirieac a comentat informațiile postului de televiziune.

Din poza reală a plecat domnul Iohannis, iar în locul lui se află domnul Cioloș. Avem un exemplu tulburător în Ucraina, domnul Zelensky. Campania sa electorală seamănă cu cea a domnului Dacian Cioloș. Dacă vreți să mă întrebați dacă cineva testează dacă state eșuate pot fi conduse prin intermediul unor marionete, răspunsul este probabil că da. România nu este un stat eșuat, însă Ucraina da. Campania lui Zelensky a fost fix ceea ce face Dacian Cioloș în acest moment: lipsa dezbaterilor televizate, câteva interviuri doar la televiziuni prietene, lipsa mitingurilor electorale, a reușit să intre puternic prin intermediul rețelelor sociale și acel serial de televiziune în care el juca rolul președintelui, pus acolo din întâmplare. În acest moment, PNL este locul trei. În unele orașe mari, cred că este pe locul 4. În București, eu suspectând că USR este chiar peste PSD, locul trei este ALDE, PNL ar fi locul 4 la mare distanță. La nivel național vom avea PSD, USR și la un moment dat cu 12-14% cel mult, PNL. Din acel moment, candidatura domnului Klaus Iohannis nu va mai fi de actualitate, va fi domnul Cioloș, a declarat analistul politic, prezent în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV.

Scenariu exploziv despre restructurarea Guvernului

Referitor la restructurarea Guvernului, Bogdan Chirieac este de părere că aceasta are legătură cu termenul procesului lui Liviu Dragnea în Dosarul DGASPC Teleorman și nu înțelege de ce prim-ministrul Dăncilă nu a trimis deja restructurarea în Parlament.

Să vedem cum se întâmplă cu restructurarea Guvernului, pentru că nu este degeaba. Ea se referă la data de 20 mai (n.r. termen proces Dragnea la ÎCCJ), când statul subteran încă speră că îl lichidează prin mijloace specifice pe Liviu Dragnea. Dacă Liviu Dragnea ar avea în mod real 8%, vă asigur că nu s-ar mai gândi nimeni să îl lichideze. Nu se chinuia nimeni în 2012 să îi dea pușcărie cu suspendare pe motiv că a chemat lumea la referendum. Astea sunt marile fapte penale ale lui Liviu Dragnea. 20 mai este motivul pentru care nu se pune nici ministru la Justiție. De ce nu a trimis doamna Dăncilă restructurarea în Parlament? Tot la acest lucru se referă. Pe Dragnea vor să îl lichideze cu statul subteran și probabil se gândesc că doamna Dăncilă este un candidat mai comod la prezidențiale decât altcineva. Altă motivație nu există, a adăugat Chirieac.

Vezi și: Schimbare miniștri Guvern Dăncilă. Ipoteză despre refuzul lui Iohannis, ce nu s-a sesizat din declarațiile președintelui

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel