Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Guvern PNL-PSD-UDMR, rotație premier. Herman Berkovits: S-ar putea să funcționeze în România

Herman Berkovits, medicul fostului premier israelian Benjamin Netanyahu, a fost întrebat ce șanse dă coaliției din România.

Criza politică în România a început în septembrie, după ce reprezentanții USR PLUS au boicotat ședința de Guvern pentru că nu erau de acord cu modul de adoptare a programului Anghel Saligny. Coaliția de guvernare s-a rupt. În noiembrie, negocierile PNL cu PSD și UDMR s-au încheiat cu un rezultat pozitiv pentru formarea unui nou guvern, fiind aleasă varianta prim-ministrului prin rotație - mecanism convenit de partidele din noua coaliție.

„S-ar putea să funcționeze în România. Și vă spun de ce. Pentru că e vorba de un Guvern cu două partide mari. În Israel, e vorba de un Guvern din opt partide mici și fiecare cu interesele lor. În România, pentru că sunt două partide mari și au majoritate de voturi, după părerea mea, guvernarea poate ține mai mult timp”, a spus medicul Herman Berkovits în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.

„În Israel, în urmă cu 20 de ani, a fost tot coaliție, care a ținut patru ani. Statul s-a dezvoltat bine. S-ar putea ca în România să se mențină mai mult timp decât în Israel”, a mai spus acesta.

VEZI ȘI: Medicul Herman Berkovits, întrebat când se termină pandemia: Mi-e teamă / VIDEO

Interviul de la DCNews cu medicul Herman Berkovits:

VEZI ȘI: Marcel Ciolacu: Acest guvern este condamnat să stea până în 2024

Acest guvern este unul stabil, care e condamnat să stea până în 2024, a spus, recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta susține că social-democrații au intrat la guvernare pentru că România era în colaps, iar noul Executiv trebuie să depășească cele trei crize: economică, sanitară și socială.

„România era într-un colaps. Eu sper să recuperăm cât mai repede. Lucrurile nu sunt trecute. Avem un guvern stabil și un guvern al României. Îmi place abordarea prim-ministrului, este o abordare corectă”, a declarat Marcel Ciolacu la TVR 1.

„Eu nu am cerut un vot colegilor mei să intrăm la guvernare ca să stric lucrurile în trei ani. Acest guvern este condamnat să stea până în 2024 și să facă ce este mai bine. Trebuie să depășim aceste crize, economică, sanitară și socială”, a mai declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel