Președintele, înlocuit de vicepreședinte în Brazilia. ””Este lovitură de stat”

Președintele interimar a depus jurământul și a anunțat un guvern de salvare națională, după suspendarea șefului statului, Dilma Rousseff, care este totodată și șeful guvernului, în Brazilia.

Michel Temer, președintele interimar, a numit un cabinet alcătuit doar din bărbați albi, în țara cu cea mai mare diversitate etnică din lume, condusă până joi de o femeie, scrie The Guardian.

Temer a promis recâștigarea încrederii investitorilor, pentru a reporni creșterea economică a Braziliei. Dilma Rousseff l-a acuzat pe Temer, fostul său vicepreședinte, de trădare și lovitură de stat. Am fost scoasă din funcție de o conspirație în interiorul propriului partid, a mai spus Rousseff. Congresul a suspendat-o pe Roussef în aprilie, iar Senatul a validat decizia, în cursul nopții de joi spre vineri. Președintele suspendat va răspunde în fața unei comisii senatoriale pentru falsificarea bugetului și a statisticilor, astfel încât să poată invoca o creștere economică semnificativă și să fie realeasă în 2014. Partidul Muncitorilor, din care face parte și Dilma Rousseff și Michel Temer, se află la putere de 13 ani în Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel