EXCLUSIV  Guvern Cioloș. Liderul unioniștilor, George Simion, scoate la iveală o situație halucinantă

Liderul unioniștilor, George Simion, a discutat în exclusivitate pentru DC News despre susținerea tacită a clasei politice din România a oligarhilor moldoveni. El a subliniat și discursul perimat al Bucureștiului cu privire la drumul european al Republicii Moldova, dar a vorbit și despre alegerile parlamentare din decembrie și Unirea ca proiect de țară.

Unirea trebuie să fie proiect de țară

”Unirea trebuie să fie proiectul nostru de țară. Spre asta trebuie să tindem. Nu știu când va fi momentul intern favorabil, dar în mod clar șansele de a realiza unirea prin voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului ar fi fost mult mai mari dacă ajungea Maia Sandu președinte.

În cazul unui referendum pentru unire, ea a spus că ar vota "da". Acum vorbim, din păcate, doar de întoarcerea la epoca lui Voronin, de represiuni împotriva a tot ce e românesc în Republica Moldova și de o lipsă de coerență a României în relația cu Republica Moldova.

România nu s-a ascuns niciodată să îl sprijine pe Plahotniuc și nici nu a dat semne că nu va accepta niciun derapaj din viitoarea președenție a lui Dodon. Dodon e antiromân din punct de vedere politic.

Cineva din serviciile secrete ar trebui demis pentru că a ajuns președinte Dodon. Atitudinea lui Iohannis este de râs dacă nu ar fi de plâns. Dacă până acum era mut, acum s-a trezit să vorbească primul. El a salutat primul ieșirea lui Dodon peședinte.

Faptul că Iohannis a declarat că susține în continuare calea europeană a Republicii Moldova este un discurs perimat, e o limbă de lemn. Klaus Iohannis coordonează politica noastră externă. Nu a dat niciun semnal oamenilor să iasă la vot. România cu precădere în ultimul an, a fost absentă total. Nu am contat nici prin președinte, nici prin Guvern”, a continuat liderul Acțiunii 2012, pentru DC News.

Guvernul Cioloș, cel mai rău din ultimii ani

”De când e Guvernul Cioloș, am fost evitați. Nu s-a discutat cu noi niciodată. Am fost ocoliți în mod intenționat. Noi am organizat acțiuni la care membri Guvernului nu aveau voie să absenteze. Spre exemplu, am organizat Congresul Primarilor din România și Republica Moldova, iar jumătate din primarii din Moldova, 450 din 900, au fost prezenți, dar nu a fost prezent niciun membru al Cabinetului.

Mai mult, au fost interziși. Unii pe care îi cunoșteam personal au dorit să participe, dar li s-a spus să nu o facă. Pentru noi, ca organizație, acesta a fost cel mai rău guvern. Și iată rezultatele. Ei au transmis că mitingul nostru din București îl scoate pe Dodon președinte, dar ce mesaj a dat Cioloș la aceste alegeri? Ce mesaj a dat Klaus Iohannis? Nu a fost niciun mesaj, politica lor a fost egală cu zero.

Noi nu contăm. Mai degrabă cred că li s-a luat o piatră de pe inimă, o grijă tovarășilor de la București că nu mai trebuie să dea nicio explicație despre Chișinău, acum că e Dodon acolo. Au scuza perfectă”.

Alegerile parlamentare, viitorul României și viitorul Basarabiei

”Eu mi-aș dori o politizare a subiectului în pragul alegerilor parlamentare. Iohannis a spus că nu e subiect de campanie. Dar vorbim de viitorul acestei țări. Iar când vorbim de viitorul acestei țări trebuie să vorbim și de Basarabia pentru că Basarabia este România și trebuie să facă parte din discursurile publice.

Sunt foarte mulți oameni la București care nu vor să se discute despre subiectul Basarabia. O țară care dorește să urmeze un curs democratic nu poate să nu aibă o poziție fermă pe un asemenea subiect. Vrem de la partidele politice să își asume răspunderea cu subiect și predicat.

Ei nu au oameni și nu au nici strategii în acestă direcție. Poporul trebuie să ști care e poziția lor față de Basarabia, iar dacă nu în campania electorală când? În patru ani când nu îi mai vedem la față? Așa s-a întâmplat cu mulți parlamentari în sesiunea 2012-2016”, a conchis George Simion, pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel