Guvern, anunț pentru TOȚI tinerii profesori şi medici despre locuinţe ANL

Foto: Vocea Transilvaniei
Foto: Vocea Transilvaniei

Guvernul a creat miercuri cadrul legal prin care tinerii profesori sau medici rezidenţi să poată primi prin închiriere sau repartizare locuinţe ANL, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

'Se creează cadrul legal prin care tinerii profesori sau medici rezidenţi pot primi locuinţe prin închiriere sau repartizare din fondul de locuinţe nou construite sau din cele la care au fost reziliate contractele de vânzare cu plata în rate. Alocarea acestora (...) se face de către comisii speciale constituite de către primarii localităţii, pe baza criteriilor specifice prezentate în cadrul hotărârii de Guvern', a precizat Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Executivul a aprobat legislaţia secundară pentru punerea în aplicare a modificărilor aduse Legii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Locuinţe, referitoare la facilităţile de locuire pentru tinerii cărora sursele de venit nu le permit achiziţia unei locuinţe în proprietate sau închirierea în condiţiile pieţei.

Potrivit actului normativ, se modifică vârsta până la care pot primi repartiţie pentru locuinţă tinerii, respectiv în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei de 35 de ani.

'Pentru construirea de noi locuinţe ANL, vor fi preluate de la autorităţile publice locale doar acele terenuri destinate construcţiei de locuinţe prin programele guvernamentale pentru care sunt viabilizate până la limita exterioară a perimetrului destinat construcţiilor. Necesitatea şi oportunitatea proiectelor sunt stabilite în colaborare cu autorităţile publice locale, luând în considerare şi solicitările depuse de posibilii beneficiari, şi înregistraţi în baza de date gestionată de ANL. Tema de proiectare este stabilită de ANL, iar plafonul maximal de cost este aprobat de Consiliul de Administraţie al ANL', se precizează într-un comunicat al Executivului pe această temă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel