Guterres, discuții cu Zelenski despre Mariupol: Mii de civili au nevoie de o rută de evacuare pentru a scăpa de apocalipsă

Macron: O operaţiune umanitară la Mariupol este refuzată explicit de Vladimir Putin
Macron: O operaţiune umanitară la Mariupol este refuzată explicit de Vladimir Putin

Secretarul general al ONU, António Guterres, şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski au discutat joi la Kiev despre eforturile de creare a unor coridoare umanitare de evacuare din Mariupol, transmite dpa.

'Mariupol este o criză în interiorul unei crize, mii de civili au nevoie de asistenţă salvatoare de vieţi', a spus Guterres într-o conferinţă de presă după întâlnire. Aceştia au nevoie de o rută de evacuare pentru a scăpa de 'apocalipsă', a adăugat el.

Secretarul general al ONU i-a spus lui Zelesnki că, în discuţia de marţi cu preşedintele rus Vladimir Putin, a primit un angajament de principiu că Naţiunile Unite vor fi implicate în crearea unui astfel de coridor împreună cu Crucea Roşie.

În prezent se desfăşoară consultări pentru înfiinţarea rutelor de evacuare. Preşedintele Zelesnki s-a arătat optimist după discuţia cu Guterres, spunând că acum crede că asediul complexului metalurgic Azovstal poate lua sfârşit şi se poate ajunge la un rezultat încununat de succes la Mariupol, a transmis agenţia ucraineană Unian, conform dpa, scrie Agerpres.

Citește și - Rusia, lovitură teribilă chiar în momentul când secretarul general ONU era în Ucraina

Conform BBC News şi CNN, au avut loc cel puţin două explozii, joi seară, la câţiva kilometri de centrul oraşului Kiev.

Exploziile s-au produs la finalul întâlnirii secretarului general ONU, Antonio Guterres, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Primarul Kievului a declarat că Rusia a lansat două rachete în districtul Şevcenkivski din Kiev. „Inamicul a atacat Kievul, au fost două atacuri în Şevcenkivski. Toate serviciile sunt funcţionale. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare", a declarat Vitali Kliciko, citat de agenţia Ukrinform.

Informaţiile despre cauzele exploziilor nu pot fi verificate din surse independente, conform BBC News. Vezi știrea aici!

Mircea Geoană: Putin va declara o victorie pe 9 mai. Care e, de fapt, adevărul

Amintim că Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, susține că Vladimir Putin va declara o „victorie” pe 9 mai, însă va fi vorba de o victorie falsă.

„Suntem într-o fază decisivă a acestei părți a războiului din Ucraina. Constatăm, pe de o parte, o schimbare a modului în care conducerea militară a operațiunii din partea Rusiei se comportă față de prima etapă a asaltului împotriva Kievului. Observăm atacuri de artilerie mai susținute, o pregătire mai aproape de doctrina militară a Federației Ruse”, a spus Mircea Geoană, secretarul adjunct al NATO, marți seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Războiul va continua, e un război probabil de durată. Continuăm să susținem Ucraina”, a subliniat Mircea Geoană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel