Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Gușă, veste bună din Israel pentru România și Schengen: Benjamin Netanyahu a început să lucreze în favoarea țării noastre / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cozmin Gușă a venit cu o veste bună pe finalul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News și DC News TV. 

„Vreau să spun lucru foarte important legat de Israel. Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a început, într-un mod extrem de evident, să lucreze în favoarea României. A fost singurul premier de calibru care, în urmă cu o săptămână, l-a accesat, destul de dur am înțeles, pe Karl Nehammer, și apoi prin intermediul ministrului de Externe al Israelului, militând pentru cauza României cu niște lucruri care l-au înspăimântat puțin pe cancelarul Austriei”, a spus Cozmin Gușă la „Deferiți mass-media”.

„Iată că ușor-ușor, ne putem regăsi un partener tradițional. Avem, din nou, declarativ și dovedit un partener în noul guvern israelian”, a mai zis analistul la DC News și DC News TV.

Amintim că, potrivit unor surse, România a purtat discuții cu diplomația israeliană pentru sprijinirea dosarului de aderare la Schengen, în vederea facilitării negocierilor cu Austria. Ministrul de externe israelian, Eli Cohen, l-a sunat pe omologul austriac pentru a discuta despre dosarul României privind aderarea la Schengen. Șeful diplomației israeliene i-ar fi cerut lui Alexander Schallenberg să primească România în spațiul de liberă circulație.

VEZI ȘI ALTE ȘTIRI:

Ministrul olandez al Afacerilor Externe, Wopke Hoekstra, a declarat vineri că ţara sa va susţine România în ceea ce priveşte dosarul Schengen.

El a susţinut o conferinţă de presă comună, la Bucureşti, alături de omologii român, Bogdan Aurescu, respectiv francez, Catherine Colonna.

„Este un subiect pe care eu şi Bogdan Aurescu l-am discutat de câteva ori în ultimele luni", a spus şeful diplomaţiei olandeze.

Wopke Hoekstra a vorbit, în acest sens, de o „evoluţie remarcabilă" a ţării noastre.

„Premierul, Guvernul, Parlamentul nostru şi eu, personal, am spus anterior, vom susţine România. Acesta a fost mesajul din trecut şi rămâne", a punctat Hoekstra.

În intervenţia sa, ministrul Bogdan Aurescu a spus că aşteptarea României de aderare la spaţiul european de liberă circulaţie „este legitimă".

VEZI ȘI: OMV Petrom, subiectul zilei, dar nimeni n-a vorbit despre ce se va întâmpla în 2024, până azi în emisiunea „Deferiți mass-media” / video - https://www.dcnews.ro/omv-petrom-subiectul-zilei-dar-nimeni-n-a-vorbit-despre-ce-se-va-intampla-in-2024-pana-azi-in-emisiunea-deferiti-mass-media-video_903472.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel