EXCLUSIV  Gușă: Scutea a blocat interviul cu procurorul Sorin Iașinovschi (SIIJ) / video

Sorin Iașinovschi, interviu pentru KanalD / Captură Antena3
Sorin Iașinovschi, interviu pentru KanalD / Captură Antena3

Chirieac, Vâlcu şi Guşă au dezbătut, la emisiunea 'Deferiți mass-media' de la DCNewsTV, subiectul momentului: blocarea interviului acordat de procurorul Sorin Iașinovschi (SIIJ) despre presupusa fraudă de la alegerile din Sectorul 1.

Procurorul Sorin Iașinovschi, din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), a vorbit despre dosarul alegerilor de la Sectorul 1, într-un interviu acordat pentru jurnalista Denise Rifai de la Kanal D.

După ce promo-ul a apărut, Gabriela Scutea, procurorul general al României, a intervenit, iar Kanal D a decis să nu mai difuzeze pe post interviul, ci doar pe site-ul televiziunii, după cum a spus Cozmin Gușă la DCNewsTV.

Cozmin Gușă a declarat la 'Deferiți mass-media' de la DCNewsTV că 'să știți că interviul a fost blocat de doamna Scutea care, după ce a văzut promo-ul. Fiind alertată de către o altă jurnalistă mai apropiată de statul paralel, a trimis un comunicat public, dar în atenția postului de televiziune, să se supună unor rigori apropo de CNA și mass-media electronică.'

VEZI ȘI: Fraudă la Sectorul 1? Procurorul Iașinovschi: Suspiciunea a fost întărită de imaginile cu persoanele care umblau cu sacul în spate

Gușă: Am aflat că sunt dovezi solide de fraudă din gura procurorului

'Patronii turci, ce să facă, pe cine să întrebe?! L-au dat doar pe Internet. Nu le-aș face un proces de intenție, i-aș aplauda că au avut curajul să dea așa ceva. Au publicat pe site-ul lor și eu, din acele 7-8 minute, am tras concluzia clară, ca un om interesat, că sunt dovezi solide de fraudă. Le-am aflat din gura procurorului, nu de la un jurnalist care a primit informația pe surse, că a fost fraudă în secții.', a adăugat Cozmin Gușă.

El a precizat, de asemenea, că 'singura fraudă pe care ei pot s-o observe după alegeri este atunci când procesul verbal per sac nu corespunde cu numărul de voturi din sac. Simplu!'.

VEZI ȘI: Alegeri Sectorul 1. Promo-ul pentru interviul cu procurorul de caz, șters. Av. Drăgan: Ne luptăm cu ceva mult mai mare decât credem

Jurnalistul Val Vâlcu a intervenit și a menționat că 'dacă e așa, poate doamna Scutea a vrut să protejeze dosarul.'

'Chichițe avocățești se pot găsi. Ăla n-a zis că în secția X s-a fraudat... A zis că s-ar putea să fie fraude imputabile și profitabile amândurora.', a mai spus Cozmin Gușă.

'Tudorache nu știa cum să piardă alegerile și atunci a fraudat ca să piardă.', a răspuns, ironic, analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel