Gușă, după rezultatele NEAȘTEPTATE din SUA: „Urmează un COȘMAR...“

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Cozmin Gușă a postat o analiză privitoare la situația în care se află Statele Unite ale Americii. Iată ce consideră acesta.

Cozmin Gușă a postat, pe pagina sa de Facebook, o analiză a situației alegerilor din Statele Unite ale Americii și schimbările pe care, colosul de peste ocean, le va suferi în următoarele săptămâni. Iată ce a scris acesta:

„HAOS! ALEGERILE AMERICANE CONFIRMĂ CĂ DEMOCRAȚIA ESTE MIMATĂ ȘI LIBERTATEA DE EXPRIMARE NU MAI EXISTĂ.

SUA, "ȚARA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR", A DEVENIT O "AMERICĂ ÎNFRICOȘĂTOARE" ...

DEMOCRAȚIA din orice stat se certifică în mod transparent atunci când alegerile politice nu sunt fraudate. LIBERTATEA DE EXPRIMARE dintr-o țară se verifică cu acuratețe tot la alegeri, atunci când toți candidații semnificativi ar avea acces mediatic și adevărul s-ar spune în egală măsură pentru fiecare dintre ei. E limpede că aceste criterii nu mai sunt îndeplinite demult în România, dar premisele de HAOS pe care le evoc au legătură cu faptul că SUA demonstrează în văzul întregii lumi că aceste două fundamente, DEMOCRAȚIE și LIBERTATE DE EXPRIMARE, pe care și-au clădit FORȚA și PROSPERITATEA, s-au pulverizat pur și simplu.

TRUMP, ca președinte în funcție (!), deci cu puterea în mână, responsabil într-un fel de alegeri și potențial câștigător aseară, a anunțat încă de ieri că procesul electoral este fraudat în SUA. De la voturi false identificate, până la număr de votanți mai mare decât numărul de alegători înscriși în multe localități, plus numărarea voturilor și după ce observatorii republicani au fost trimiși acasă în unele state conduse de democrați, etc., toate aceste elemente ne arată un PROCES ELECTORAL VICIAT ÎN SUA, față de care alegerile prezidențiale de acum 4 zile din mult hulita Republică Moldova, pot fi un exemplu de organizare și corectitudine. Chiar aici s-a ajuns! Iar faptul că acest lucru se-ntâmplă în America, locul de unde noi cei din fostele state comuniste ne-am inspirat preponderent ca să ne construim democrațiile, în primul rând NE LASĂ FĂRĂ REPER.

Modul habotnic și inconștient în care a acționat în ultimii ani mass-media din SUA, apare azi ca fiind aproape de necrezut pentru mulți. Desigur că Trump trebuia criticat aspru pentru destule dintre acțiunile sau manifestările sale. Dar presa de-acolo s-a ocupat strict de inventarea și propagarea de conspirații "trumpiste" pe linia Rusia-China, demontate pe rând prin anchete legale, iar azi cei bine informați văd clar că acest colaboraționism eurasiatic păgubos pentru SUA este imputabil mai degrabă Democraților sau chiar lui Biden personal. În același timp, presa americană a eludat din relatările sale atât actele de corupție dovedite ale fostului vicepreședinte al lui Obama, dar și mai grav, jurnaliștii n-au mediatizat multiplele evenimente publice ce arătau starea de sănătate mentală puternic afectată a lui Biden, ce-l fac pe acesta INAPT pentru funcția de președinte al încă celei mai puternice țări de pe glob. În mod fatal, chiar ieri Biden și-a confundat nepoatele și l-a evocat ca fiind prezent pe fiul său mort de câțiva ani! Asta a fost la capitolul dispariției libertății de exprimare, fapt consimțit de către americani ca fiind un drept sacrosant și înscris în cel mai puternic amendament al Constituției SUA.

Urmează câteva săptămâni de coșmar în SUA și-n lume, pe fondul pe care Trump și echipa sa au contestat deja în justiție alegerile din câteva state. Republicani de vază și comentatori publici au lansat deja apeluri publice pentru susținătorii lor să îndrăznească să iasă în stradă să-și apere voturile, iar acest apel se-nregistrează într-o țară unde civilii dețin peste 300 de milioane de arme de foc, iar mulți defilează cu ele pe stradă încă din martie 2020! În paralel, armatele organizate ale ANTIFA sau BLACK LIVES MATTER, cu sloganuri și idealuri de tip fascist, au început să defileze de ieri amenințător pe străzi emițând lozinci anti Trump.

Edward Behr, un reputat reporter la NEWSWEEK, a publicat acum 25 de ani o carte pe care eu am citit-o în 1997 chiar în SUA unde mă aflam atunci, carte care m-a contrariat și zguduit, care se intitula "O AMERICĂ ÎNFRICOȘĂTOARE". Descrierea pe scurt a autorului despre ce-a scris, sună așa:

„Dacă vorbesc despre o America înfricoșătoare e pentru ca remarc o degradare a acestei societăți, apariția unui separatism nu numai etnic, ci si sexual, cauționat de noile dogme. O limba de lemn multiculturala, sub pretextul de a proteja anumite segmente marginale ale societății, nu a făcut decât sa obțină efectul invers: o animozitate crescândă intre grupurile sociale.“ În mod curajos și vizionar Behr a descris atunci defectele de sistem și pulsiunile societale din SUA, ce erau reale și-atunci, dar care-au dospit în ultimii 25 de ani, iar acum le-a venit vremea să erupă public.

Să vedem dacă americanii, dar și noi ceilalți, vom avea putere și soluții de-a rezista, ÎN CONDIȚII UMANE, la mega-șocul mondial declanșat chiar prin alegerile americane din 2020...“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel