Gunoiul Bulgariei, oprit la Vama Giurgiu. Peste 59 de tone de deșeuri din diferite materiale - FOTO

Foto Poliția de Frontieră
Foto Poliția de Frontieră

Peste 59 de tone de deșeuri din diferite materiale, din Bulgaria, au fost oprite la Vama Giurgiu.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 59.220 de kilograme de deșeuri din material plastic, metal și oțel, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare, anunță Poliția de Frontieră.

În urma controlului specific asupra a trei marfare, conduse de doi șoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, și un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, polițiștii de frontieră din Giurgiu au stabilit, conform documentelor de însoțire, că transportau deșeuri din diferite materiale.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, s-a constatat faptul că „unul dintre automarfare transporta cantitatea de 24.360 de kilograme deșeuri din oțel, în cel de-al doilea se aflau 15.660 kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al treilea transporta cantitatea de 19.200 kilograme de deșeuri metalice.”, arată comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele trei transporturi erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinații diferite societăți comerciale situate pe teritoriul României.

„Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferii celor trei automarfare au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.”, mai arată Poliția de Frontieră.

2. Foto Poliț... (gunoi_bulgaria_vama_giurgiu_52968700.jpg)

50 de containere cu deșeuri au fost oprite în Portul Constanța, în ultimele zile 

Ieri, Poliția de Frontieră a anunțat că alte 25 de containere cu 500 de tone de deșeuri au fost oprite în Portul Constanţa. Anterior, vineri și luni, Poliția de Frontieră anunța depistarea a 10, respectiv 15 containere cu deșeuri din Germania.

Și în acest caz, „în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 500 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.”, precizau Poliția de Frontieră.

Mai multe despre acest subiect AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel