Gunoiul, "livrat" prin curier pe câmp, la Braşov

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)

Un curier a livrat gunoiul unui brașovean din Ghimbav, contracost, pe un câmp.

Polițistii locali au descoperit o nouă depozitare de deșeuri, respectiv deșeuri din plastic, polistiren, carton, mobilier, aruncate în data de 10 martie într-o zonă situată în apropierea DN 13. Cercetând informațiile din documentele identificate printre resturile de materiale depozitate ilegal pe domeniul public, polițiștii locali au continuat verificările și au descoperit că deșeurile proveneau de la proprietarul unui imobil din localitatea Ghimbav, scrie Mediafax.

„Acestuia i-a fost livrat pe 10 martie un aparat electrocasnic, iar curierul care a efectuat livrarea s-a oferit să preia deșeurile depozitate pe terasa imobilului, bineînțeles contra cost. Persoana care a transportat și aruncat deșeurile pe câmpul din apropierea DN 13 a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, conform OUG nr.92/2021 privind regimul deșeurilor, iar ca măsură complementară s-a stabilit ridicarea, de către cel de al doilea contravenient, a deșeurilor aruncate și salubrizarea zonei, măsură care a fost îndeplinită și finalizată în cursul zilei de 29 martie”, transmite, miercuri, Primăria Brașov.

Reprezentanții Primăriei Brașov atrag atenția că sancțiunile prevǎzute în asemenea cazuri nu sunt deloc de neglijat. Astfel, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 10.000 lei și 20.000 lei, iar pentru cele juridice între 50.000 lei și 70.000 lei.

Cum reclamați deșeuri aruncate la întâmplare

Dacă surprindeți în flagrant pe cineva care aruncă deșeuri în spații neamenajate special, fotografiați/filmați incidentul și marcați locația pe GPS cu ajutorului telefonului, dacă este posibil. Sunați la Poliția Locală și solicitați deplasarea urgentă a unui echipaj. Descrieți scena la care sunteți martori: detalii cu privire la locație, date de identificare ale persoanelor care aruncă deșeuri (vârsta, gen, număr inmatriculare dacă este vizibil), scrie greenpeace.org.

Apoi este indicat să sunați la Garda de Mediu (disponibili doar în intervalul 09 – 16), să reclamați situația și la aceștia și să menționați că ați vorbit anterior cu poliția locală. Potrivit Gărzii de Mediu, echipele acestora de permanență (din afara orelor de program) pot fi sesizate prin dispeceratul 112.

Dacă vedeți maldăre cu deșeuri aruncate în spații neamenajate special, faceți câteva poze și ccrieți o sesizare sub forma unui e-mail către Garda de Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel