Gunoaie Sector 1. Operatorul de salubritate: "Situația a fost dezamorsată". Clotilde Armand amenință

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

Operatorul de salubritate din Sectorul 1 al Capitalei a anunțat sâmbătă seara că „situația de blocaj a fost dezamorsată”, iar compania va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.

Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.

Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate a fost interzis.

„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizați, această situație de blocaj a fost dezamorsată. Așteptăm ca autoritățile abilitate să își asume responsabilitățile care le revin și să asigure funcționarea acestui serviciu public care se prestează în regim de continuitate, prin finanțarea și asigurarea unui cadru contractual și legal predictibil, pentru a menține starea salubră și implicit sănătatea populației”, se arată într-un comunicat al companiei.

Gunoaie Sector 1. Clotilde Armand amenință

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat sâmbătă seara că va depune plângere penală împotriva operatorului de salubritate.

„Înțeleg că operatorul de salubritate a anunțat că reîncepe să strângă gunoiul din Sector și a recunoscut vina pentru șantajul creat în aceste zile în care nu a ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare și administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu șantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne așa. Toți cei care și-au permis această situație vor răspunde în Justiție pentru că au pus în pericol sănătatea populației din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracțiunea de șantaj acționarilor Companiei Romprest Service S.A. și solicită autorităților abilitatea să fie ridicată licența acestui operator”, a scris pe Facebook primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a mai anunțat că va solicita Consiliului Local Sector 1 și în Justiție rezilierea contractului cu operatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel