Guatemala, țara unde femeile sunt ucise pe bandă rulantă

Moartea a două surori inocente din Guatemala, una de șase ani cealaltă de unsprezece, scoate la iveală un fenomen. În ultimii zece ani, mii de femei au fost ucise. În anul 2012, 707 femei au fost ucise. În 2011, 431. În primele 15 zile ale anului 2013, au fost ucise 32 de femei. Acestea sunt doar cazurile raportate, dintre care doar 10% sunt investigate. 

Două fetițe firave, una de șase ani, cealaltă de unsprezece, au fost găsite moarte pe o stradă. Ele purtau pijamale și strângeau în mână rozariul. Fețitele au fost strangulate și aruncate în mijlocul străzii.  Într-o altă zonă, denumită Zona 11, un cartier de sud din Guatemala City, alte două femei au fost ucise, scrie Daily Mail. Ele au fost împușcate. Una dintre ele a fost împușcată în față. Una era mama fetelor, cealaltă nepoata femeii. Presa locală scrie că una dintre femei era Carmen Virginia Tuez Franco, 35, iar fiicele ei găsite în stradă cu rozariul în mână erau Marbella del Rosario Raymundo Tuez, 6, și Andy Briseida Guadalupe Raymundo Tuez, 11. Alături de Carmen era și  nepoata ei, Silvia Matilde Gaitan Franco, 22.

Deși încă nu se știe motivul care a dus la uciderea violentă, înmormântarea plină de durere scoate la lumină o caracteristică a vieții din Guatemala, războiul asupra femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel