Gușă, reacție dură privind motivul demisiei lui MRU: E penibil

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat dur legat de motivul pentru care Mihai-Răzvan Ungureanu ar fi demisionat de la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE).

Mihăiță Calimente dezvăluie de ce a demisionat MRU de la șefia SIE 

Președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SIE, Mihăiță Calimente, a declarat luni că Mihai-Răzvan Ungureanu i-a comunicat că a demisionat de la conducerea serviciului din motive de sănătate.

"Mi-a spus că trebuie să stea la pat și că este o problemă serioasă și, în consecință, este singurul motiv pentru care și-a înaintat demisia. Mi-a spus că (...) sănătatea o consideră prioritară oricărei alte activități", a precizat Calimente, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu a primit semnale la comisie cu privire la eventuale disfuncționalități și că ar fi anormal să existe între SIE și șeful statului o relație tensionată deoarece acest serviciu "furnizează informații în primul rând președintelui".

Cozmin Gușă: E penibil pentru MRU că iese în acest fel dintr-o lungă carieră

Consultantul politic Cozmin Gușă nu crede însă că acesta este motivul pentru care MRU a demisionat de la conducerea SIE.

"Am văzut și eu cu câtă siguranță emite și Realitatea TV până la urmă această știre despre boala lui MRU. Dacă este să vorbim de boli, mai bine să vorbim despre boala pe care a avut-o Ioan Gyuri Pascu. Spun cu durere, o să-l ținem minte mereu, asta e o știre tristă. Un român de suflet, un român adevărat. 

E clar că MRU nu-i bolnav sau, dacă are vreo gripă, asta înseamnă că e mult mai puțin bolnav decât a fost Stolojan, care nici el nu a prea fost bolnav când a plecat în 2004, ca să îi lase funcția lui Traian Băsescu.

E penibil pentru MRU că iese în acest fel dintr-o lungă carieră. MRU, în afară de funcțiile în PCR înainte de 1989, a fost tot timpul peferatul puterilor, după 1990. Am numărat vreo 15 ani de politică la vârf în care i s-au tot dat funcții de la secretar de stat, la ministru, ... Și mi-e greu să spun că 15 ani de politică la vârf pentru MRU egal zero realizări. Este un bilanț cu care un om de 48 de ani nu are cum să se laude",a declarat Cozmin Gușă, prin telefon la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel