Cozmin Gușă: extinderea anchetei în dosarul revoluției ține de o revanșă a celor care au suferit

Decizia anchetatorilor de a extinde ancheta în dosarul Revoluţiei nu ţine de răzbunări personale, ci de o revanşă a tuturor celor care au suferit şi au murit în Decembrie 1989, a declarat Cozmin Gușă, la emisiunea ”Deschide Lumea” de la Realitatea TV, moderată de Lavinia Șandru. Consultantul politic mai spune că, de fapt, discuţia ar trebui să vizeze nu persoane, ci un sistem clădit pe minciună.

”Ca un participant activ în Decembrie '89 și apoi în 1990 am văzut că lucrurile nu au fost așa cum se prezentau. Toate discuțiile cu oameni de la vârful regimului mi-au confirmat aceste lucruri. N-am avut nimic cu Iliescu din punct de vedere personal niciodată, dar am vrut să expun faptul că demantelând acea minciună am putea merge mai departe”, a mărturisit Cozmin Gușă.

Din minciuna Revoluției am intrat în minciuna deconspirării poliției politice, care nu s-a făcut niciodată, susține consultantul politic, apoi în minciuna neexplicării Mineriadelor, care, de asemenea, nu s-a făcut niciodată, pentru ca să vedem că ”toate au un filon nu neapărat de securism, ci un filon de KGBism. Atât nedeconspirarea poliției politice a ținut de această practică a KBG, aducerea minerilor împotriva populației civile făcea parte din directivele KGB și momentul '89 a fost o lovitură de stat executată de KGB cu sprijin de la Budapesta prin niște marionete ale fostului sistem, cu acceptul SUA”, a completat acesta.

Au pus în genunchi o țară 

În opinia consultantului politic, subiectul legat de Revoluția din '89 nu ține de răzbunări personale sau de întemnițarea unor persoane, ci ”de o revanșă morală a tuturor celor care au suferit, care au murit inutil, și de o răspundere de perpetuare ilegală la putere a celor care nu au vrut să spună adevărul și care prin complicități și șantaj și-au perpetuat puterea, dar au pus în genunchi o țară”.

Subiectul trebuie dezbătut în mod corect, fără pasiune, întrucât când va interveni pasiunea, vor interveni taberele în discuție, este de părere Cozmin Gușă. ”Cei din PSD, care încă îl au ca președinte de onoare pe Ion Iliescu, vor spune că este un atac politic, cei din PNL, care, eventual, mai au deținuți politici, vor muta și ei într-un joc pasional. Cheia este demantelarea minciunii, ca să ne putem câștiga demnitatea. Oamenii care se perpetuează la putere se perpetuează printr-un anumit stil - de a minți și de a șantaja. Din acest motiv, acest proces are relevanță”, a evidențiat consultantul politic.

Președinții au simulat acțiunea

Extinderea anchetei în dosarul Revoluției, consideră Gușă, deschide posibilitatea unui parcurs de precizie, de dezbatere serioasă, fără frică de a fi blocată de la cele mai înalte niveluri ale statului român. ”E limpede că cei trei președinți - Iliescu, Constantinescu și Băsescu - nu au făcut nimic, ba dimpotrivă, simulând din când în când acțiunea, împreună cu complicii din sistemul de justiție la vârf care a conținut zona de complicitate cu cei care au acționat în 1989”, a mai afirmat acesta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel