Grupurile de Whatsapp NU mai sunt private. 470.000 de rezultate indexate

foto: ziarulamprenta.ro
foto: ziarulamprenta.ro

Grupurile de Whatsapp nu mai sunt private. Google a indexat circa 470.000 de rezultate.

Conţinutul grupurilor de Whatsapp şi contactele devin accesibile oricărei persoane care dă click pe link-ul de invitaţie, după ce Google a indexat circa 470.000 de rezultate ce privesc grupuri de Whatsapp, scriu The Verge şi Vice.

Linkurile prin care o persoană este invitată în grupuri private de discuţii pe WhatsApp sunt indexate de Google, ceea ce le face accesibile oricui le caută, potrivit The Verge şi Vice.

470.000 de rezultate indexate de Google

Intrarea într-un grup privat de Whatsapp se face în general prin invitaţie şi deci prin trimiterea unui link pe care cel invitat trebui să dea click. Însă din cauza unei aparente breşe în programarea aplicaţiei şi în funcţie de locul unde este publicat link-ul respectiv, oricine care face căutări suficient de specifice pe Google poate descoperi şi intra pe un grup privat anume.

Google are indexate circa 470.000 de rezultate pentru o simplă cautare ca "chat.whatsapp.com,", parte din URL-ul prin care se fac invitaţiile către grupurile de Whatsapp.

Grupuri pe care sunt distribuite materiale şi video-uri pentru adulţi

Publicaţia americană Motherboard a folosit un număr specific de căutări pe Google pentru a găsi linkuri de invitaţie pe grupuri de Whatsapp. Multe dintre link-urile indexate de Google duc la grupuri pe care sunt distribuite materiale şi video-uri pentru adulţi.

Însă altele par să fie create pentru categorii specifice. Publicaţia a intrat într-un grup de discuţii Whatsapp care se descrie ca fiind pentru ONG-urile acreditate de Naţiunile Unite. După accesarea grupului, Motherboard a putut să vadă lista de participanţi şi numerele de telefon ale tuturor participanţilor la grup, citează Mediafax.

Concluzia reprezentanților Google

În răspuns, Whatsapp a comentat că link-urile de invitare nu ar trebui publicate pe orice site ci dimpotrivă, distribuite în conversaţii private. Dacă link-urile sunt distribuite pe site-uri publice este vina utilizatorilor, a răspuns şi Google.

Atunci când intră într-un grup, un membru are acces la discuţiile şi conţinutul din grupul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel