Situaţia din Rep. Moldova, îngrijorătoare. Reacţia grupului S&D

Florin Răvdan / 11 iun 2019 / 19:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Grupul S&D își exprimă cea mai mare îngrijorare după ultimele evoluții din Republica Moldova, acolo unde, partidul ACUM - afiliat la PPE și așa cum se pretinde, pro-UE-, a decis să intre într-un guvern de coaliție cu Partidul Socialist, un partid pro-rus și anti-UE, se arată într-un comunicat de presă al grupului. 

„Grupul S&D a cerut în mod constant partidelor moldovene care susțin că au o orientare pro-UE să-și unească forțele în interesul țării. De asemenea, am încercat sa cooperam cu PPE pentru ca respectivele partide asociate să fie încurajate să ajungă la un acord, în faza post-electorală.Din păcate, doar Partidul Democrat din Moldova (PDM), afiliat la S&D, și-a arătat disponibilitatea, în timp ce egoismul celeilalte părți, a făcut ca încercarea să eșueze”, a declarat vicepreședintele Grupului S&D pentru afaceri externe, eurodeputatul Victor Boștinaru

Grupul S&D solicită încă o dată tuturor forțelor pro-europene din Moldova, începând cu PDM, să exploreze toate căile posibile de dialog și cooperare pentru a evita aprofundarea crizei politice.

"Orice acord ar trebui să se bazeze pe respectul pentru democrație și supremația legii, un angajament ferm pentru progresul pe calea europeană, inclusiv Acordurile de Asociere, cel pentru Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, precum și integritatea teritorială a Republicii Moldova, inclusiv o soluție pentru Transnistria, bazată pe dreptul internațional.

În aceste circumstanțe, singura alternativă o reprezintă noi alegeri. Cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie capabili să decidă drumul țării lor pe baza tuturor elementelor noi. În urma tuturor probelor de ingerință din partea Federației Ruse în Moldova, pentru a schimba direcția europeană a țării, îi solicităm să oprească imediat orice activitate menită să submineze stabilitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova cu consecințe potențiale asupra stabilității regionale”, a concluzionat eurodeputatul Victor Boştinaru. 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22