Gruparea Stat Islamic îndeamnă la noi atacuri în Tunisia (video)

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI), autoarea a numeroase atentate sângeroase în Tunisia, a îndemnat la noi atacuri în această ţară, într-o înregistrare video atribuită organizaţiei jihadiste şi prezentată ca fiind filmată în Tunisia, informează miercuri AFP.

Înregistrarea video, în care pot fi văzuţi oameni înarmaţi şi cu cagule şi care a fost difuzată în noaptea de marţi spre miercuri pe contul de mesagerie Telegram al grupării, nu a putut fi deocamdată autentificată.

Semnată 'biroul mediatic al SI în Tunisia', această înregistrare de propagandă este prezentată ca fiind filmată în această ţară, fapt foarte rar. Difuzarea ei a avut loc la trei săptămâni după un dublu atentat sinucigaş împotriva poliţiei din Tunisia, revendicat de SI şi care s-a soldat cu doi morţi: un poliţist şi un civil. În înregistrare, grupul de bărbaţi înarmaţi jură credinţă liderului SI, Abou Bakr al-Baghdadi, 'comandantul credincioşilor'. 'Soldaţii noştri şi fiii voştri din Kairouan sunt bine', declară unul dintre ei, supranumit 'Abou Omar al-Tounsi' (Tunisianul), adresându-se lui Abou Bakr al-Baghdadi. Regiunea Kairouan (centru) este un important loc al islamismului în Tunisia.

Un alt jihadist, supranumit 'Abou Khaled al-Tounsi', îndeamnă 'să se semene teroare în Tunisia'. După revoluţia din 2011, Tunisia s-a confruntat cu o ascensiune a mişcării jihadiste, responsabilă de moartea a zeci de soldaţi şi poliţişti, dar şi a numeroşi civili şi turişti străini. Chiar dacă securitatea s-a îmbunătăţit în mod considerabil în ultimii ani, starea de urgenţă instaurată în noiembrie 2015 a fost reînnoită continuu în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel