Grupare infracțională destructurată. Clonau carduri din Mexic și Europa. Doi locotenenți atrăgeau ”săgețile” care ”lucrau” la comision

Mai mulți tineri din Timișoara sunt cercetați de procurorii DIICOT după ce ar fi reușit să golească mai multe conturi bancare.

 

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracțională care se ocupa cu clonarea cardurilor. Patru tineri din Timișoara sunt cercetați acum după ce ar fi reușit să golească mai multe conturi bancare ce aparțineau unor persoane din Mexic și din mai multe state europene.

Trei inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar un alt inculpat a fost pus sub control judiciar, potrivit unui comunicat emis de către DIICOT. Ei sunt acuzați acum de interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Cum acționau membrii grupării

Potrivit procurorilor, tinerii activau din 2019. Suspecții ar fi reușit să intre în posesia datelor de identificare ale cardurilor prin dispozitive montate pe bancomate.

"În cauză s-a reținut faptul că, începând din cursul anului 2019, mai multe persoane au pus bazele constituirii unei grupări infracționale, având ca scop săvârșirea de infracțiuni informatice. Din datele obținute s-a stabilit că cei trei inculpați au reușit, prin metoda „skimming” să intre în posesia datelor de identificarea a mai multor carduri bancare provenite din Mexic și din unele state europene, pe care le-au folosit în derularea de operațiunilor financiare frauduloase, respectiv la achiziționarea unor bunuri de valoare, prin efectuarea de plăți online", se arată în comunicatul DIICOT.

 Doi dintre ei erau locotenenți

Potrivit procurorilor, locotenenții aveau misiunea de a atrage alte persoane care să fie folosite pe post de „săgeți” în achiziționarea de diferite bunuri de valoare.

"Sub coordonarea liderului grupării, cei doi locotenenți aveau rolul de a identifica și de a atrage în angrenajul infracțional diferite persoane, care să fie folosite pe post de „săgeți” în achiziționarea de diferite bunuri de valoare, plătite cu cardurile clonate. În acest scop, datele de carduri bancare sustrase prin metoda „skimming” erau stocate în memoria mai multor telefoane mobile care erau predate „săgeților” în vederea folosirii lor la efectuarea de achiziții. Sumele astfel obținute erau predate celor 3 inculpați, în schimbul unui comision stabilit cu fiecare dintre „săgeți” în parte.", se arată în comunicatul DIICOT.

În urma perchezițiilor efectuate de către procurorii DIICOT au fost ridicate 7 laptopuri, 9 telefoane mobile, 7 HDD-uri, 9 cartele telefonice și suma de 15.000 de lei. Unul dintre suspecți a fost reținut în flagrant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel