Gruia Stoica, la un pas de închisoare

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție vor da un verdict  în dosarul omului de afaceri Gruia Stoica pe 26 ianuarie. Condamnat în primă instanţăla patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, procurorii au cerut, marți,  o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru Gruia Stoica.

Marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, au avut loc pledoariile finale. Magistrații instanței supreme vor decide soarta afaceristului Gruia Stoica, care este acuzat de cumpărare de influență, dar și soarta lui Doru Bostina, avocatul care ar fi acceptat promisiunea de a încasa trei milioane de euro pentru a-i asigura proprietarului Grup Feroviar Român informaţii preţioase dintr-o licitaţie organizată în urmă cu doi ani de Compania de Energie Oltenia. Acest contract se derula pe câţiva ani şi valora peste 100 de milioane de euro.

Afaceristul susține că este nevinovat. Mai mult, avocaţii lui susţin că înregistrarea ambientală nu este corectă. Ei spun că există suficiente voci ale unor specialişti care consideră că ceea ce a apărut la dosar ar fi o "probă contrafăcută", iar instanţa nu ar trebui să ia în calcul această variantă.

Avocaţii lui afaceristului Gruia Stoica îl descriu pe acesta ca pe un cetăţean cinstit, care a plătit impozite statului român de peste 200 de milioane de euro, dar şi ca pe un filantrop. Acestea sunt argumentele apărării prin care încearcă să obţină o achitare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel