Groapa de gunoi îi dă bătăi de cap lui Emil Boc: Sesizare PENALĂ

Irina Constantin / 15 sep 2017 / 21:12 Salveaza PDF Comentarii

Comisarii Gărzii de Mediu au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu de către Consiliul Judeţean Cluj, în cazul depozitului de deşeuri de la Pata Rât. 

Pe lângă sesizarea penală, comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 150.000 de lei.

În urma alunecărilor de teren care au avut loc la depozitul de deşeuri Pata Rât, cursul de apă Zăpodie a fost astupat. 

”Primele măsuri urgente au vizat înlăturarea materialului care bloca cursul de apă Zăpodie, precum şi împiedicarea scurgerii levigatului din depozitul de deşeuri în cursul de apă. Ulterior, a fost efectuat un alt control, în urma căruia s-a constatat că nu se realizaseră măsurile reparatorii dispuse anterior. În consecinţă, comisarii GNM au înaintat o sesizare penală pentru nerespectarea legislaţiei de mediu, responsabil pentru gestionarea activităţii depozitului de deşeuri Pata Rât fiind Consiliul Judeţean Cluj”, se arată în comunicatul GNM.

[citeste si]

Emil Boc afirma, în urmă cu doi ani, înainte ca rampa de gunoi de la Para Rât să fie închisă, că se află în cea mai dificilă perioadă: ”De trei zile nu dorm şi tot port discuţii cu primari pentru a duce gunoaiele în afara judeţului. (...) Este cea mai dificilă problemă pe care o am, restul le mai pot rezolva, dar acum nu depinde doar de Primărie. Este o situaţie extrem de complicată”. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27