Groapa de gunoi, alternativa Italiei la gazele din Rusia. O companie spune că gazul din deșeuri ar putea satisface 10% din nevoile națiunii

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Gazul din deșeurile de la groapa de gunoi ar putea satisface 10% din nevoile Italiei, spune gigantul tehnologic Maire Tecnimont.

Firma italiană de tehnologie și inginerie Maire Tecnimont SpA a declarat luni pentru Bloomberg că reciclarea gunoiului ar putea fi o modalitate de a ajuta la reducerea dependenței națiunii de gazul natural rusesc.

Potrivit raportului, compania lucrează la așa-numitul Green Circular District, o modalitate de a recupera carbonul și hidrogenul din deșeurile de la gropile de gunoi și de a-l folosi pentru a produce substanțe chimice și combustibili ecologici.

CEO-ul Maire, Alessandro Bernini, a declarat că aproximativ 16 milioane de tone de deșeuri nereciclabile sunt aruncate în gropile de gunoi ale țării în fiecare an. „L-am putea transforma în gaz de sinteză pentru a reduce dependența de energie străină”, a explicat el.

„Cu 10 instalații capabile să trateze 600.000 de tone pe an fiecare, într-o perioadă de cinci ani, acele centrale ar putea fi capabile să producă pe plan intern 10% din gazul necesar pentru rețeaua de încălzire și electrică italiană în ansamblu”, a spus Bernini.

Italia, la fel ca mare parte din restul UE, s-a grăbit să depoziteze gaze naturale înainte de iarnă, în urma reducerilor de aprovizionare din partea Rusiei. Guvernul italian intenționează să umple sistemul de stocare a gazelor din țară la cel puțin 90% din capacitatea sa până în noiembrie, în conformitate cu un obiectiv la nivelul Uniunii Europene. Italia depinde acum de Rusia pentru aproximativ 25% din importurile sale de gaze, față de 38% înainte de conflictul din Ucraina. Țara caută să fie liber de gaz rusesc până în iarna anului 2024-2025, conform bignewsnetwork.

Erdogan anunță că Turcia va plăti gazele rusesți în ruble: "Dacă Dumnezeu va permite..."

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat că livrările de gaze ruseşti către Turcia vor fi plătite în ruble, a informat sâmbătă presa turcă, transmite France Presse.

"Un aspect pozitiv al vizitei noastre la Soci este acordul nostru cu dl Putin privind rubla. Dacă Dumnezeu permite, schimburile noastre în ruble vor asigura beneficii Turciei şi Rusiei", a declarat şeful statului turc reporterilor la bordul zborului său de întoarcere de la Soci (Rusia), pe malul Mării Negre, unde s-a întâlnit vineri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Cei doi preşedinţi au convenit că livrările de gaze ruseşti către Turcia vor fi "plătite parţial în ruble", a anunţat vineri seară viceprim-ministrul rus Aleksandr Novak.

Erdogan nu a precizat volumul tranzacţiilor viitoare în ruble.

Rusia încearcă de luni de zile să-şi impună moneda în reglementările internaţionale împotriva euro şi dolarului, pe fondul sancţiunilor economice occidentale fără precedent împotriva Moscovei din cauza invaziei Ucrainei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel