Gripa aviară revine în Europa. Păsări infectate descoperite în Germania.

O tulpină a virusului gripei aviare se răspândeşte în rândul păsărilor sălbatice din unele state europene, a anunţat miercuri Ministerul Mediului din landul german Baden-Wuerrtemburg.

Păsări sălbatice moarte au fost descoperite în landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei, în jurul lacului Constanţa (Bodensee), situat la graniţa dintre Germania, Elveţia şi Austria, în Elveţia şi Austria, susţin autorităţile din Baden-Wuerrtemburg. De asemenea, o variantă a virusului H5N8 a fost găsită în Polonia. 

"Observăm o epidemie la nivelul păsărilor sălbatice. Avem diferite piese ale puzzle-ului, pe care trebuie să le asamblăm", a declarat Thomas C. Mettenleiter, preşedintele laboratorului german care investighează cazurile de gripă aviară. 

Oamenii de ştiinţă de la Institutul german Friedrich Loeffler au stabilit că există o legătură între moartea unor păsări din nordul ţării şi virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare, a anunţat marţi Ministerul Mediului din landul Schleswig Holstein. 

Aproximativ 100 de păsări moarte

În noaptea de luni spre marţi a fost detectat virusul H5N8, dar verificarea celor aproximativ 100 de păsări moarte (raţe, pescăruşi şi o lebădă), descoperite în apropierea a trei lacuri din nordul Germaniei, este încă în desfăşurare, a informat Ministerul Mediului. 

Această tulpină a virusului gripei aviare, care nu a fost niciodată depistată la om, s-a răspândit în statele din vestul Africii, inclusiv Camerun, Niger şi Togo, în ultimii doi ani. 

Vineri, Autoritatea Sanitar-Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunţat că a identificat un caz de infecţie cu virusul H5N8 la o fermă de curcani din judeţul Bekes, sud-estul Ungariei, în apropiere de graniţa cu România. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, printre care se numără şi România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, pieţe şi în comerţul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel