Grindina a distrus sute de hectare de culturi în județul Giurgiu

Prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a declarat că grindina a calamitat mai multe sute de hectare de culturi din localităţile Mihai Bravu, Adunaţii Copăceni şi Stăneşti, însă o situaţie completă se va cunoaşte numai după evaluarea exactă a pagubelor din teren.

"Mihai Bravu, Adunaţii Copăceni şi Stăneşti sunt localităţile calamitate în urma fenomenelor meteo înregistrate ieri, astăzi se lucrează la procesele verbale de calamităţi, le vor înainta la Prefectură şi atunci vom face evaluarea exactă a pagubelor", a declarat Nina Carmen Crişu.

Primarul localităţii Adunaţii Copăceni, Dan Rusu, a declarat că au fost afectate culturi de grâu, rapiţă şi floarea soarelui. "E vorba de vreo trei asociaţii care au culturi de grâu, rapiţă şi floarea soarelui, oamenii sunt în teren pentru evaluarea exactă a pagubelor, dar este vorba de câteva sute de hectare afectate de grindină", a declarat primarul Dan Rusu.

Şi locuitorii din Mihai Bravu spun că în localitate a căzut grindina şi le-au fost afectate şi culturile din câmp, dar şi cele din gospodării. Potrivit unui raport al Direcţiei Agricole, după o primă evaluare, au fost afectate în judeţ 670 de hectare cultivate cu grâu şi secară, 340 de hectare de orz şi orzoaică, 415 hectare cu porumb şi sorg, 445 de hectare cu floarea soarelui şi 1.110 hectare cultivate cu rapiţă.

Vezi și: Dăncilă: România e pe primul loc în UE la acest capitol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel