Dăncilă: România e pe primul loc în UE la acest capitol

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că, în statisticile Eurostat din 20 decembrie, România este pe primul loc în UE, în acest an, la producţia de porumb şi floarea-soarelui. 

"Aş vrea să îl felicit pe domnul ministru al Agriculturii şi echipa sa de la minister pentru faptul că rata de absorbţie a fondurilor europene pentru subvenţionarea agriculturii din Fondul European de Garantare Agricolă este de 99%. De la începutul anului 2017 a fost încasată de România o sumă de 6,3 miliarde de euro, din care 3 miliarde de euro în anul 2018. Statisticile Eurostat din 20 decembrie ne-au dat încă o veste bună: România este pe primul loc în cadrul Uniunii Europene, în acest an, la producţia de porumb şi floarea-soarelui, pe locul patru la grâu şi pe locul trei la producţia de cereale. Sunt lucruri care ne bucură şi încurajăm Ministerul Agriculturii să meargă în continuare pe aceeaşi direcţie", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Ea a adăugat că, la sfârşitul săptămânii trecute, Comisia Europeană a transferat României 306 milioane de euro, sumă restituită pentru cofinanţarea asigurată iniţial de statul român a proiectelor incluse în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. 

"Banii au intrat deja în conturi. După cum ştiţi, pentru sprijinirea domeniului agriculturii şi pentru efectuarea la timp a investiţiilor, am decis să alocăm în avans fondurile necesare de la bugetul de stat, urmând ca, ulterior, banii să fie returnaţi de către Comisia Europeană. Este o decizie politică curajoasă pe care ne-am asumat-o şi care s-a dovedit benefică pentru dezvoltarea agriculturii, dar şi pentru absorbţia fondurilor europene în acest domeniu foarte important pentru România", a afirmat prim-ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel