Grindeanu, șef la Camera Deputaților. Florin Roman: USR a făcut un cadou gratuit PSD

Florin Roman  Foto: Crișan Andreescu
Florin Roman Foto: Crișan Andreescu

Florin Roman (PNL) spune că responsabili pentru faptul că Sorin Grindeanu a ajuns șef la Camera Deputaților sunt cei de la USR.

”Dl Sorin Grindeanu a ajuns presedinte interimar al Camerei Deputatilor pe mâna USR. PNL nu l-a votat pe dl Grindeanu. A fost votat de PSD, UDMR, AUR și minorități.

Colegii din USR au refuzat propunerea pe care le-am făcut-o sa prelungim mandatul meu cu 2 săptămâni, urmând ca dânșii sa fie susținuți de noi pentru următoarea rotație. Prin decizia luată de USR nu am mai reușit sa generam majoritatea necesară. Refuzul lor de a susține PNL a fost motivul pentru care noi ne-am abținut.Și uite așa, USR a făcut un cadou gratuit PSD”, a scris Florin Roman (PNL) pe Facebook.

Sorin Grindeanu a fost desemnat președinte interimar al Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni

Sorin Grindeanu a obținut lapte voturi: 4 de la PSD, unul de la UDMR, unul de la minorități și unul de la AUR. PNL s-a abținut de la vot .USR a susţinut-o pe Cristina Prună, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru a prelua şefia interimară a forului legislativ, potrivit liderului deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu.

"A fost un vot în care cei de la PSD şi toţi ceilalţi, şapte, au votat, adică o majoritate, au votat pentru mine. Următoarea propunere era doamna Cristina Prună. Având eu majoritatea nici nu s-a mai supus la vot", a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă alegerea sa ar putea fi interpretată ca un pas înainte într-o viitoare colaborare PSD - PNL, el a spus: "Nu, pentru că eu nu am primit voturile PNL în această majoritate. A fost un vot pe o majoritate în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor. PNL nu m-a votat".

După ce Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Biroul permanent a decis, în urmă cu două săptămâni, ca şefia interimară a instituţiei să fie preluată de liberalul Florin Roman.

Interimatul lui Roman a expirat, el fiind ales pentru două săptămâni, prin urmare marţi a fost ales un alt vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor să îndeplinească atribuţiile de preşedinte interimar.

VEZI ȘI: Iulian Bulai (USR) vorbește de o ieșire în stradă împotriva lui Iohannis după ce Grindeanu a ajuns șef la Camera Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel