Grindeanu, mesaj pentru români. ”Îmi amintesc cu nostalgie”

Ziua Culturii Naţionale, "care se suprapune în mod fericit cu numele lui Mihai Eminescu", e menită să ne reconecteze, încă din primele zile ale Anului Nou, cu rădăcinile noastre de identitate culturală, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj transmis duminică. 

"Am remarcat cu bucurie că prima mare sărbătoare laică a anului este chiar ziua de astăzi, Ziua Culturii Naţionale, o dată care se suprapune în mod fericit cu numele lui Mihai Eminescu. La fel cum luna ianuarie din calendarul religios începe cu sfinţirea apelor pentru primenire şi bună aşezare, tot aşa, ziua de astăzi e menită să ne reconecteze, încă din primele zile ale Anului Nou cu rădăcinile noastre de identitate culturală", se arată în mesajul prim-ministrului cu ocazia Zilei Culturii Naţionale postat pe pagina personală de Facebook.

Premierul Grindeanu spune că în această zi şi-a amintit de vremurile în care bunicii îşi învăţau nepoţii versuri de Eminescu şi, totodată, subliniază că şi în cele mai grele clipe pentru poporul român, cultura a adus mereu bucurie şi libertate. 

"De asemenea, mi-am reamintit cu nostalgie de vremurile în care bunicii îşi învăţau nepoţii, încă din primii ani de viaţă, versurile lui Eminescu. Eu însumi am învăţat primele poezii ale lui Eminescu, tot aşa. Cultura este vie şi este Viaţă. Cultura a stat mereu la porţile Spiritului şi ne-a adus Bucurie şi Libertate, chiar în cele mai grele clipe pentru acest popor. De aceea, să nu lăsăm să treacă ziua de astăzi fără să permitem Frumosului să ne încânte în toate formele lui, fie că e vorba de cărţi, teatru, muzică, film, pictură, sculptură sau orice altă formă artistică de expresie creată în acest spaţiu cultural ! Să ne celebrăm şi să ne iubim oamenii de cultură, artiştii, pentru felul în care au ales să îşi împlinească misiunea pe pământ!", punctează prim-ministrul în mesajul său.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel