Grindeanu, mesaj pentru AUTIȘTI

Andreea Marinas / 02 apr 2017 / 10:31 Salveaza PDF Comentarii
„Copiii şi persoanele adulte care suferă de autism au nevoie de susţinerea noastră pentru a se integra”, a declarat premierul Grindeanu duminică, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 
 
 
Copiii şi persoanele adulte care suferă de autism au nevoie de susţinere pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă, afirmă premierul Sorin Grindeanu, într-un mesaj transmis, duminică, de Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. 

„De zece ani, comunitatea internaţională marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, iar Guvernul României s-a alăturat în mod firesc acestui gest normal de solidaritate. Copiii şi persoanele adulte care suferă de această tulburare au nevoie de atenţie şi înţelegere. Sunt oameni valoroşi, dar diferiţi, care au nevoie de susţinerea noastră, a tuturor, pentru a se integra în şcoală, în societate şi pentru a avea o viaţă independentă”, spune premierul Grindeanu, printr-un comunicat al Executivului, remis Agerpres. 

[citeste si]

Guvernul se va alătura, şi în acest an, instituţiilor din România şi comunităţii internaţionale care marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, ca parte a campaniei "Light It Up Blue". 

Astfel, duminică, începând cu ora 20.00, Palatul Victoria va fi iluminat în albastru, în semn de solidaritate cu persoanele afectate de această tulburare şi, totodată, de susţinere a demersurilor făcute pentru înţelegerea, cunoaşterea şi tratarea acestei afecţiuni, se mai arată în comunicat.

Iar începând cu ora 19.00, Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'', Muzeul Naţional ''George Enescu'', Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu şi Creart - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti vor transmite, prin aceeași iniţiativă, mesajul celor peste 30.000 de copii români afectaţi de tulburarea de spectru autist. 

Palatul Cotroceni, iluminat în albastru

Palatul Cotroceni va fi iluminat în albastru duminică, în intervalul orar 20.00 - 6.00, cu prilejul Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, informează Administraţia Prezidenţială. 

„Cu această ocazie, în semn de solidaritate cu persoanele diagnosticate cu această afecţiune, Administraţia Prezidenţială participă la Campania 'Light It Up Blue', alăturându-se demersurilor societăţii civile şi organizaţiilor profesionale. Astfel, Palatul Cotroceni va fi iluminat, în această seară, în albastru, în intervalul orar 20.00 - 6.00”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23