Grindeanu, apel la "spiritul civic" în cazul unui cutremur devastator

Sorin Grindeanu se bazează pe spiritul civic în cazul în care România va fi lovită în perioada următoare de un seism devastator. Premierul a vorbit inclusiv despre consolidarea blocurilor cu bulină roşie, care se pot prăbuşi pînă şi la un cutremur de mici magnitudini. 

Grindeanu susţine că autorităţile locale ar trebui să se implice mai activ în problema imobilelor care nu sunt deloc sigure.

"Sunt foarte multe lucruri de făcut. Noi am prevăzut în bugetul de anul acesta, ca o continuare a ceea ce s-a întâmplat şi anul trecut, o sumă care poate părea nu pare mare, de 25 de milioane de lei.

Sunt lucruri de început, sunt lucruri care cred eu că trebuie dublate de ceea ce s-a început în urmă cu câteva săptămâni şi anume o campanie de informare extrem de profesionistă.

Statul şi structurile de urgenţă nu tot timpul ajung să rezolve toate problemele. Aici contează foarte mult şi spiritul civic pe care trebuie să îl trezim la fiecare cetăţean, pentru că în situaţii de acest tip de urgenţă este nevoie şi de acest lucru.

Blocurile cu bulină roşie ar trebuie consolidate şi pe fonduri guvernamentale, dar sunt foarte multe lucruri care pot fi atrase de un bun administrator, anumite chestiuni care ţin şi de fonduri europene, dar şi printr-o administrare mai bună a banului public", a spus Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel