Grexit: Germania nu mai exclude ieșirea Atenei din zona euro

Ministrul de Finanțe al Germaniei, Wolfgang Schauble, ia în calcul orice scenariu în cazul crizei din Grecia, inclusiv o ieșire din zona euro a țării de la Marea Mediterană. Schimbarea de perspectivă a guvernului Merkel a venit după ce Executivul de la Atena s-a angajat într-un război al cuvintelor cu oficialii germani.

"Asemenea responsabilității, posibilitatea de a decide ce se va întâmpla este doar în mâinile Greciei, și cum noi nu știm ce au de gând responsabilii Greciei, nu putem exclude asta (ieșirea din zona euro)", a spus Schauble joi seară, în timpul unei vizite în Austria, confom Der Spiegel.

Atena încearcă în prezent să obțină asistență financiară adițională de la Banca Centrală Europeană în schimbul mai multor reforme.

"Europa este pregătită să ajute Grecia, dar Grecia trebuie să ajute, la rândul ei. Problema nu poate fi rezolvată transformându-i pe ceilalți în țapi ispășitori", a mai spus Schauble, un avocat al programului de austeritate în timpul crizei financiare.

Premierul grec Alexis Tsipras se va întâlni, vineri, la Bruxelles, cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

În urma unor discuții desfășurate la 20 februarie la Bruxelles, miniștrii de Finanțe din zona euro au decis să acorde Atenei o prelungire cu patru luni a împrumutului deja în vigoare. Programul interimar nu va include măsuri de austeritate, iar Grecia se angajează să nu ia decizii unilaterale, precum creșterea salariului minim.

Grecia și Germania au căzut la pace: guvernul Tsipras primește o prelungirea cu patru luni a împrumutului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel