Greviștii de la Electrolux primesc câte 10.000 de lei pe zi

Greva Electrolux
Greva Electrolux

Greviștii de la Electrolux primesc câte 10.000 de lei în fiecare zi din donații ale membrilor de sindicat și ale filialelor din întreaga țară.

Conducerea Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, la care este afiliat Sindicatul Samus al celor peste 400 de grevişti de la fabrica Electrolux, împarte în fiecare zi câte 10.000 de lei pentru susţinerea acestora, banii provenind din donaţi ale membrilor de sindicat şi filialelor din întreaga ţară, a anunţat, joi, liderul sindical Sorin Faur.

"Sunt nişte reguli, nu se pot scoate mai mult de 10.000 de lei de la bancă pe zi. Ieri (miercuri n.r.), Vasile Dârle (secretarul Cartel Alfa Satu Mare n.r.) a scos 10.000, astăzi (joi n.r.) o să mai scoată 10.000. Astăzi (joi n.r.) o să împărţim la cei care au probleme sociale mai deosebite. Luni iarăşi o să mai împărţim 10.000, marţi alţi 10.000, miercuri - 10.000, joi - 10.000. În fiecare zi vom împărţi 10.000 la grevişti. Banii încep să sosească, banii vin de la federaţii, banii vin de la filiale. S-au adunat în trei-patru zile alţi 30.000 de lei şi se adună în continuare. Mai avem discuţii pentru un împrumut de 100.000 de lei de la o federaţie către Cartel, săptămâna viitoare va veni şi acel împrumut şi o să-l împărţim. Timp de două săptămâni, câte 10.000 de lei vom împărţi la cei care au necazuri. Vă rugăm frumos, mai rezistaţi. E păcat ca imediat după opt săptămâni să renunţăm", le-a spus Sorin Faur muncitorilor adunaţi în faţa fabricii.

El a precizat că ultima ofertă transmisă de către conducerea fabricii nu poate fi acceptată de către sindicat, fiind de fapt aceeaşi pentru muncitorii din producţie.

Oferta făcută de conducerea Electrolux, refuzată

"Oferta pe care au făcut-o nu este decât cealaltă făcută în aşa altfel încât să iasă frumos în presă. În loc să vină cu o sumă fixă, cum cerem de la începutul negocierilor, indiferent care ar fi fost, ca să putem debloca negocierea, au venit cu acelaşi 5% creştere salarială şi, mai mult, au vrut să ne lege şi pe anul viitor cu 5% creşteri salariale. De unde să ştim noi cât o să fie inflaţia anul viitor? Doar în februarie inflaţia a fost 4,2%. (...) Dacă o să vină cu o sumă fixă în loc de procent, o să negociem, până atunci nu avem ce negocia", a preciziat Sorin Faur.

El a anunţat că mai mulţi colegi din Cartel Alfa din ţară au început o caravană a boicotului produselor fabricate la Satu Mare. Sindicalişti din mai multe judeţe se vor întâlni luni, 22 aprilie, la Satu Mare, şi vor porni în coloană spre Ambasada Suediei din Bucureşti, unde pregătesc un protest.

Muncitorii se vor reîntâlni, luni dimineaţa, în faţa fabricii

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră.

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel