Grevă pe aeroportul din Lisabona. Activitatea este perturbată

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Activitatea pe aeroportul din Lisabona a fost afectată de o grevă a manipulatorilor de bagaje.

Activitatea companiei TAP Air Portugal era perturbată sâmbătă de o grevă a angajaţilor Groundforce -compania responsabilă pentru deservirea aeronavelor la sol, încărcarea şi descărcarea bagajelor şi care se ocupă cu check-inul- în semn de protest faţă de întârzierile la plata salariilor, ceea ce a dus la întârzierea sau anularea unor zboruri, relatează France Presse, scrie Agerpres. 

"Anulările şi întârzierile sunt aşteptate pentru zborurile asistate de Groundforce, în special pe aeroportul din Lisabona", a declarat compania într-un comunicat.

Au fost anulate aproape 100 de zboruri 



Potrivit informaţiilor furnizate presei locale de către operatorul aeroportului portughez ANA, aproape 100 de zboruri cu plecare sau sosire din Lisabona au fost anulate din cauza grevei de 48 de ore care a început la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Mişcarea socială nu a provocat deocamdată perturbări grave pe aeroporturile din Porto (nord), Faro (sud) sau Funchal (Madeira), a precizat ANA.

Mai multe sindicate care reprezintă Groundforce au lansat un apel la grevă pentru a denunţa 'situaţia de instabilitate nesustenabilă' prin care trece compania, confruntată cu dificultăţi financiare grave, pe fondul tensiunilor dintre principalul său acţionar privat şi TAP, care deţine 49,9% din capital.

În luna mai, compania naţională ceruse chiar falimentul Groundforce, căreia îi fusese refuzat un împrumut bancar de 30 de milioane de euro garantat de stat, împrumut ce urma să-i permită să achite datorii importante la TAP.

O persoană a fost înjunghiată pe aeroportul din Dusseldorf

La începutul lunii iunie, o persoană a fost înjunghiată pe aeroportul din Dusseldorf, iar agresorul a reuşit să fugă, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei federale, confirmând informaţiile iniţiale din revista germană Focus, relatează Reuters, a scris Agerpres. 

Atacul cu cuţitul a avut loc în exteriorul clădirilor aeroportului, precizează sursa citată. Imaginile filmate de camerele de supraveghere arată doi bărbaţi care merg spre o parcare din aeroport, moment în care a avut loc agresiunea, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Victima atacului cu cuţitul a fost transportată la spital, iar poliţia îl caută pe autorul atacului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel