GREVĂ la STB. Transportul public, blocat. Au EXPLODAT prețurile la Uber și Bolt

Este grevă spontană la STB. Joi dimineață, bucureștenii s-au trezit în situația de a nu avea cu ce să ajungă la muncă. 

Prin urmare, cererile pentru taxi și pe aplicațiile de ride sharing a explodat. O cursă care, în mod normal, costa 25-30 de lei, în această dimineață se ridica și chiar depășește 100 de lei. Prețurile au crescut în contextul cererii crescute. 

Directorul STB, Adrian Criț, în acest context care afectează tot Bucureștiul și în fața solicitărilor șoferilor angajați ai societății, are o reacție stupefiantă: îi acuză de furt de combustibil și furt de piese din depouri. 

”Furturile de combustibil sunt la ordinea zilei, avem plângeri penale efectuate. Pe de altă parte, piesele și componentele comandate dispar din punctele de lucru” așa motivează Adrian Criț, la Digi24, lipsa dialogului cu șoferii STB și faptul că nu vor crește salariile al treilea an la rând. 

Angajații cer ca salariile să fie majorate cu o medie de 200 de lei. Directorul STB spune că nu se poate, invocând o majorare de 10% în 2021. El spune că dacă ar majora din nou salariile, compania ar intra în insolvență. 

Pe de altă parte, directorul STB acuză și un lider de sindicat, a cărui influență o vedem astăzi pe șoselele din București. El spune că respectivul lider, pe care nu-l numește, este acționar la un centru de sănătate, iar compania este presată să semneze un contract de medicina muncii cu acel centru. 

STB are 10.600 de angajați, conform lui Adrian Criț. El afirmă că salariul mediu brut în STB în 2021 a fost de aproximativ 7.000 de lei, adică undeva la 4.000 de lei. 

Greva spontană de astăzi este văzută drept un protest spontan. În tot acest timp, Bucureștiul e blocat. Nicușor Dan, primarul Capitalei, și-a anunțat ieșirea la ora 08:30. 

Citește mai mult despre greva de la STB aici

În urmă cu o zi, aproximativ o mie de angajați ai STB au protestat, în timpul liber, în fața sediului instituției, cerând creșterea salariilor cu rata inflației. Protestul se desfășura în timpul negocierilor cu directorul STB, în acest sens. Ei i-au cerut demisia, pe motiv că nu există dialog între conducere și angajați, dar și să negocieze noul contract colectiv cu un alt director. Cererea lor nu a fost îndeplinită și, prin urmare, astăzi au blocat toată Capitala. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel