Grevă japoneză la Ministerul Tineretului. Ce revendicări au sindicaliștii

Greva
Greva

Membrii Sindicatului Naţional Sport şi Tineret vor protesta luni, 20 martie, împotriva "discriminărilor salariale la care sunt supuşi de ani de zile", se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

"În contextul actual, în care cadrul juridic nu permite organizarea grevei generale angajaţii au decis să protesteze în faţa instituţiilor şi să mediatizeze acţiunea prin fotografii de grup din timpul protestului, într-o manieră inedită, grupul situându-se cu spatele la fotograf şi cu faţa spre instituţia unde activează, evidenţiind astfel poziţia conducerii Ministerului Tineretului şi Sportului, care a întors spatele unităţilor din teritoriu şi nu caută soluţii pentru cererile lor", se arată în sursa citată.

Protestul va îmbrăca forma unei greve japoneze la nivel naţional, care se va desfăşura în cadrul unităţilor teritoriale ale MTS (Cluburi Sportive Municipale, Direcţii Judeţene pentru Sport şi Tineret, Complexuri Sportive Naţionale şi Case de Cultură ale Studenţilor).

Membrii SNST au în vedere, în perioada următoare, declanşarea conflictului colectiv de muncă, acţiuni de pichetare a MTS şi întreruperea activităţii până la soluţionarea cererilor.

Printre revendicările acestora se numără soluţionarea cererilor de recalculare a drepturilor salariale şi reîncadrarea personalului pe funcții corespunzătoare activităţii prestate, dar și aprobarea unui regulament de sporuri pentru personalul angajat în cadrul unităților MTS. De asemenea, aceștia reclamă lipsa personalului calificat din cauza salarilor mici. 

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret susține faptul că Ministerul Tineretului și Sportului a transmis către Ministerul Muncii adresa nr.43/23.02.2017, cu propuneri la proiectul Legii salarizării unitare. Acest lucru s-ar fi întâmplat fără consultarea sindicatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel