Grevă japoneză a angajaţilor DGASPC, în Giurgiu. Care este nemulțumirea lor

Angajații Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu se află în grevă japoneză, fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile.

Cei 960 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu se află în grevă japoneză, ei fiind nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit salariile. Aceştia poartă banderole albe, activitatea instituţiei nefiind afectată de acest protest.

'Ultimul salariu pe care angajaţii DGASPC Giurgiu l-au primit a fost cel aferent lunii martie şi de atunci nu au mai fost fonduri la buget. Oamenii sunt disperaţi, au rate la bănci, copii de crescut şi riscă să fie debranşaţi de la utilităţi pentru că nu au mai avut bani pentru plata acestora, cei care fac naveta intră în concedii fără plată pentru că nu mai au bani de transport. Conform calendarului de sindicat, în urmă cu două zile am declanşat protestele în curtea instituţiei, astăzi era programată o acţiune de pichetare la Ministerul de Finanţe, dar nu am primit autorizaţia de la Primăria Bucureşti şi nici protestele în curtea DGASPC Giurgiu nu au continuat astăzi pentru că legea nu ne permite organizarea de proteste în timpul stării de alertă', a declarat joi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele sindicatului DGASPC Giurgiu, Constanţa Paraschivescu.

Aceasta spune că în timpul stării de alertă oamenii vor continua protestele prin grevă japoneză şi vor purta banderole la mâini fără întreruperea activităţii, continuând să facă demersuri pe cale administrativă. Din cei 960 de angajaţi ai DGASPC Giurgiu, 800 sunt înscrişi în sindicat. Angajaţii spun că de zece ani nu au mai existat asemenea sincope la plata salariilor, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel