Grevă generală la ROMATSA: Negocieri eșuate la Ministerul Transporturilor

Sindicaliștii controlorilor de trafic aerian, de la ROMATSA, au anunțat, luni seară, negocieri eșuate la Ministerul Transporturilor (MT), la finalul a trei ore de discuții, și că sunt hotărâţi să intre în grevă generală de pe 1 septembrie, pe termen nelimitat. 

La ieșirea de la negocierile purtate la Ministerul Transporturilor, Gabriel Tudorache, președintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România (ATSR), a arătat, însă, că nu există nicio posibilitate de a evita greva generală pe 1 septembrie, deoarece nu a fost găsită înțelegere la nivelul autorităților.

"Din păcate nu am găsit înțelegere cel puțin în această zi aici la minister. În loc să găsim o soluție de pace, ca să zic așa, ca să închidem acest conflict, să nu ajungem la grevă generală, am fost supuși, de față cu domnul ministru, la nenumărate amenințări făcute de către directorul general Stanciu și de către celălalt general, domnul Stoicescu, care ne amenință: 'Vă fac eu pe voi!', 'O să vă arăt eu vouă!', 'Ei, lasă, că de acum încolo o să vedeți voi!'. Din păcate, cu acești oameni și în aceste condiții nu există nicio posibilitate să putem evita, cel puțin în acest moment, greva generală", a spus Gabriel Tudorache, citează Agerpres.

ROMATSA. Îmbrânceli între manager și liderul de sindicat

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat luni conducerii ROMATSA să prezinte rapid un punct de vedere referitor la datele prezentate de sindicatele din companie și a cerut Autorității Aeronautice Civile să verifice toate aspectele semnalate de sindicaliști, la finalul întâlnirii.

De asemenea, după întâlnirea cu reprezentanții conducerii Romatsa și cu cei ai sindicatului regiei, ministrul Transporturilor a afirmat că în cadrul negocierilor au fost acceptate douăsprezece din cele 14 revendicări ale sindicaliştilor, care au fost consemnate într-un proces verbal.

Șeful de la Transporturi a atras atenția însă că, în acest caz, lupta sindicală s-a transformat într-una personală, chiar fizică, între reprezentanții conducerii și cei ai sindicatului, iar depășirea condiției sindicale fără soluționarea corectă și amiabilă a problemelor determină sancționarea imaginii ambelor părți atât de către salariații regiei, cât și de opinia publică.

Sindicaliştii ROMATSA au ameninţat încă de săptămâna trecută că vor intra în grevă generală. Ei acuză conducerea companiei că nu respectă niciuna dintre înţelegerile stabilite anterior. Cum ar fi încheierea unui nou contract de muncă, în care să existe posibilitatea pensionării la 55 de ani, în loc de 65 cum este în prezent.

Sindicaliștii de la ROMATSA, deciși să declanșeze greva generală pe 1 septembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel