Grevă generală la Garda Financiară şi Ministerul Afacerilor Externe, începând cu 27 septembrie

Funcţionarii publici din România vor declanşa, pe data de 27 septembrie, o grevă generală pe termen nelimitat, au anunţat liderii Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

Astfel, aproximativ 34.000 de sindicalişti afiliaţi la SNFP vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, din 27 septembrie, cerând revenirea la salariul avut înainte de diminuarea cu 25%, stoparea disponibilizărilor şi protecţia juridică a funcţionarilor publici.

"Funcţionarul public este flămând, îndatorat, n-are stabilitatea locului de muncă, stabilitate salarială, iar cu aceşti funcţionari nu se pot combate fenomenele care afectează bugetul de stat, adică evaziunea fiscală, munca la negru, protecţia consumatorului", a declarat preşedintele SNFP Sebastian Oprescu. Liderul SNFP a spus că este posibil ca Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie să se solidarizeze cu greva generală a SNFP.

Odată cu declanşarea grevei generale va fi blocată activitatea în 350 de instituţii publice din administraţia publică centrală şi locală, precum Garda Financiară, Inspecţia Muncii, Protecţia Consumatorilor, CNSAS, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, Garda Naţională de Mediu.

"Dacă vom reuşi să corelăm acţiunile sindicale şi cu alte federaţii, putem devansa data grevei generale în 22 septembrie, atunci când va fi un mare miting în Capitală, dar noi nu vom mai participa la pichetări şi mitinguri pentru că nu am rezolvat nimic cu aceste proteste", a afirmat Sebastian Oprescu.

Liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici a mai spus că jumătate dinte funcţionarii publici au un salariu cuprins între 600 şi 700 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel