Grevă generală în spitale în noiembrie. Problema medicilor, pe masa Comisiei Europene

greva cadre medicale
greva cadre medicale

Cadrele medicale din România vor intra, în luna noiembrie, în grevă generală. Aceasta va fi precedată de o grevă de avertisment de două ore, care va avea loc la începutul lunii viitoare, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS. De asemenea, printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions - E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), se vor face poze care vor ajunge preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.

"Ziua exactă a grevei generale va fi stabilită în cadrul Consiliului naţional SANITAS din data de 14 noiembrie a.c., după ce vom avea şi semnăturile a jumătate plus unul din numărul de salariaţi din Sănătate. Până atunci, la începutul lunii noiembrie, Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate va organiza un miting de protest, urmat de un marş în Bucureşti, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Constituţiei", a afirmat Marius Sepi, potrivit Agerpres.

În perioada 9-23 octombrie a.c., printr-o colaborare cu European Federation of Public Service Unions - E.P.S.U. (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice), în spitalele publice se vor face fotografii cu grupuri de salariaţi ţinând în mână afişe cu sloganurile EPSU: "Nu austerităţii!", "Jos mâinile de pe drepturile negociate!" etc. Pozele rezultate vor fi trimise atât Guvernului, cât şi preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel