Urmărește emisiunea live


Grevă generală în sănătate. Protestele încep miercuri. Se cer majorări ale salariilor cu 15%

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas ies in strada
Sindicaliştii Federaţiei Sanitas ies in strada

Grevă generală în sănătate, anunțată de Sanitas, începând de mâine. Medicii şi asistenţii vor salarii mărite.

Federația Sanitas organizează, începând de miercuri, marșuri de protest pentru mărirea salariilor tuturor angajaților din sănătate. Detaliile au fost oferite chiar de către președintele asociației, Leonard Bărăscu, printr-o intervenție telefonică în studiourile Antena 3 CNN.

„Urmează lucruri deosebit de importante pentru noi ca salariaţi şi ca sindicate, dar cred că şi pentru pacienţii noştri. Am ajuns undeva cu cuţitul la os. Bine că s-a terminat pandemia şi într-un sistem ca ăsta prost întreţinut printre altele, apropo de ce se întâmplă în spitalele din ţară. Şi nu în ultimul rând sunt finanţaţi şi cu un număr foarte mic de persoane care şi ăla este chinuit şi minţit la momentul acesta. Ne-am propus că aşa cum toată lumea, nu ştiu dacă trebuie să ţinem un medic sau un asistent medical ca să fie premierul României să facă ordine pentru toţi.” a declarat acesta. Președintele a mai spus că se observă o discrepanță între salariile foștilor colegi de breaslă ale celor ce conduc și între cei angajați în sistemul de sănătate.

Scopul marșului de protest al angajaților din sistemul de sănătate este mărirea salariilor cu minimum 15%. Bărăscu a declarat că unii dintre colegii din federație au început să strângă semnături pentru a-și obține drepturile. Majorările de acum patru ani nu le mai sunt îndeajuns mdicilor și asistenților din cauza creșterii prețurilor și a situației actuale în care ne aflăm cu toții. S-a invocat, de asemena, legea 153 din 2017 care nu a fost pusă în aplicare. Salariile medicilor au rămas la fel iar inflația s-a ridicat la 20%, se plâng cei de la Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel