Grevă generală în Grecia. Elenii protestează împotriva măsurilor de austeritate

Grecia--Prima-greva-generala-in-2012
Grecia--Prima-greva-generala-in-2012

Grecii ameninţă cu greva generală din cauza măsurilor de austeritate. Funcţionari, avocaţi, medici sau marinari intră miercuri în grevă generală din cauza planului de austeritate cerut de Uniunea Europeană şi de Fondul Monetar Internaţional, transmite AFP. Această zi de acţiune naţională este prima de acest fel de la venirea la putere, în iunie, a guvernului de coaliţie condus de premierul conservator Antonis Samaras.

Greva va perturba serios transporturile şi funcţionarea administraţiilor şi a serviciilor publice. Şcolile vor fi închise, iar spitalele îşi vor reduce activitatea.

Sunt prevăzute manifestaţii la miezul zilei în mai multe oraşe mari, la apelul centralelor sindicale GSEE şi Adedy. Acestea le-au cerut grecilor să "respingă noile măsuri dure, incorecte şi ineficiente".

La Atena, în cursul dimineţii, a început desfăşurarea a circa 5.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea în timpul manifestaţiilor, adesea violente în Grecia, ca în cazul celor două greve generale din acest an, în februarie.

Într-o ţară aflată în plină recesiune, sindicatele comercianţilor, artizanilor şi inginerilor civili participă, de asemenea, la grevă, în timp ce la mijlocul zilei mass-media nu vor acoperi decât subiectele legate de manifestaţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel