Grevă generală școli. Profesorii au luat decizia

Grevă
Grevă

Peste 70 la sută din membrii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău au hotărât să nu declanşeze luni greva generală, decizia fiind luată duminică, în urma unui al doilea referendum organizat pe această temă.

Aceştia au solicitat conducerii sindicatului judeţean să intre în grevă generală "doar dacă aceasta se va organiza la nivel naţional".

"În urma celei de-a doua consultării a reieşit că circa 70 la sută dintre sindicalişti doresc să intre în grevă, doar dacă aceasta se organizează la nivel naţional", a declarat duminică, pentru Agerpres, liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii buzoieni au fost solicitaţi de colegii de la sectorul 6 din Capitală să intre luni alături de aceştia în grevă.

"Am fost solicitaţi să intrăm alături de ei în grevă, ştiind că suntem un sindical mai radical, dar nu putem să trecem peste decizia membrilor de sindicat", a mai declarat sursa citată.

Săptămâna trecută, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău a organizat un prim referendum, peste 90 la sută dintre sindicaliştii consultaţi fiind de acord cu organizarea unor proteste la nivel naţional faţă de legea salarizării unitare.

Sindicaliştii din învăţământ din sectorul 6 al Capitalei şi din Cluj vor intra în grevă începând de mâine (luni, n.r.), a declarat peşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel