Grevă Electrolux. Angajaţii care nu participă la protest, poziţie: Vrem să ne facem auziţi

FOTO: Facebook / Presa Satu Mare
FOTO: Facebook / Presa Satu Mare

Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare deschisă "a majoritatii angajaților S.C. Electrolux S.A., care nu se află în grevă"

Potrivit documentului trimis redacţiei, scrisoarea deschisă este asumată de un grup de salariaţi care au decis sa nu facă grevă şi să accepte ultima ofertă a conducerii. "Dorim, prin această scrisoare, să ne exprimăm, în calitate de angajați, nemulțumirea față de modul în care sindicatul Samus-Electrolux și Cartelul Alfa au gestionat greva unei părți a angajaților de la S.C. Electrolux S.A. Precizăm că este punctul nostru de vedere, personal și nu reprezentăm compania în sine. Nu este un comunicat oficial.

Vrem doar să ne facem auziți si noi, cei care am ales să nu facem greva, deoarece ne îngrijoreaza amenințarile și jignirile la adresa noastră, cât și viitorul fabricii", se arată în scrisoarea deschisă.

"Ne dorim cu toţii salarii decente"

"Faptul că noi, cei care lucrăm, ne continuăm treaba, este alegera noastră personală. Le respectăm dreptul celorlalți de a face grevă și faptul că nu ne alăturam lor nu este o lipsă de respect și nici bătaie de joc. Fiecare are dreptul la opinii proprii si decizii personale.

(...) Ne dorim cu toții salarii decente și un nivel de trai mai bun, dar aceste lucruri nu pot fi obținute peste noapte și prin mijloace violente. Asemenea manifestări aduc deservicii mediului economic din România, provocând destabilizare și neîncredere. Înțelegem că regulile de pe piața ofertei și cererii de forță de muncă nu le face o singură companie și de aceea este nedrept să acuzăm o singură companie de situația economică din țară și din județ.

Le sugerăm sindicatelor să se facă într-adevăr utili, prin elaborarea unor planuri de dezvoltare a infrastructurii, a unor planuri de dezvoltare economică, astfel încât nivelul salariilor din România să crească în mod natural, prin creșterea nivelului de dezvoltare a țării. Vă mai sugerăm să susțineți înființarea unor școli profesionale, care să dea meseriași de valoare, care să aibă căutare și să fie bine plătiți. Mai departe, vă lăsăm pe dumneavoastră, liderii sindicatului Samus-Electrolux si liderii Cartelului Alfa, să veniți si cu alte idei constructive, nu distructive, cum ați procedat până acum", transmit cei care îşi asumă cele scrise în document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel