EXCLUSIV  Greva din educație. Mugur Ciuvică arată "singurul lucru bun" pe care l-a făcut Guvernul. Exemplul lui Macron cu legea pensiilor

foto: Inquam, Octav Ganea
foto: Inquam, Octav Ganea

Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a vorbit despre greva din educație din România şi a indicat spre singurul lucru bun făcut de Guvern. 

"Cred că Guvernul ar trebui să se mai întâlnească pentru negocieri cu sindicaliştii. Singurul lucru bun din ce au făcut ei în greva asta e că la un moment dat s-au oprit din licitațiile alea. Ați văzut cum au început ei negocierile. Prima dată... că de aia le dau dreptate și profesorilor că au de ce să se enerveze, când a început greva au zis că nu au bani deloc, deci zero, nu poate să le dea nimic. După două zile i-au chemat la negociere și le-au zis că le dau o mie de lei, după aia tot pe la sfârșitul negocierii le-au zis că le dau 1.500, niște vouchere, au zis ăștia că nu vor și i-au chemat din nou după două zile și le-au zis că le dau 2.500 până la sfârșitul anului sub formă de prime. Ăștia au zis că nu, au mai stat 2-3 zile și iarăși i-au chemat și le-au spus că le dau prime de 4.000 de lei, ăștia au zis iar că nu.

După care guvernanţii au zis că gata, că dau 4.000 de lei, şi că 4.000 de lei sunt practic, tot.

1000 de lei ăia de lei la salariu înseamnă în buzunarul profesorului la sfârșitul anului 4.000 de lei pe 7 luni. Deci banii tot ăia sunt, dar îi dau la salariu. Și s-au dus așa încet-încet din două în două zile mărind câte un pic așa. Păi asta nu e negociere, e bătaie de joc. Dacă știai de la început că poți să ajungi până la 4.000 de lei, dă-le nene 4.000 de lei, spune-le că din momentul ăla mai mult nu poți să le dai și închizi discuția.

Mugur Ciuvică vine cu exemplul lui Macron: Dacă iei o decizie ca politician, o iei nene

V-am spus, singurul lucru bun pe care l-au făcut e că joia trecută sau când a fost cu ordonanța au zis că au încheiat cu negocierile și că nu au ce să mai dea nimic în plus.

Tip Macron, știți că vă mai spuneam despre Macron cu legea pensiilor. A mărit cu doi ani vârsta de pensionare, a ieșit lumea în stradă două luni, trei luni, au fost weekend de weekend cu foc pe străzi, cu toate nebuniile astea, iar Macron nu a dat niciun pas în spate, pentru că el a spus tot timpul că asta e legea și nu se poate fără legea asta. Și a rămas ca Macron pentru că și-a asumat clar. Chiar dacă popularitatea lui Macron s-a dus în cap în perioada asta în Franța.

Ideea este că dacă iei o decizie ca politician, o iei. Ești decis că asta e decizia bună, te duci cu decizia asta înainte, nu stai și te sucești, stai că îți mai dau totuși o mie de lei, da stai că mai vii peste 2 zile și îți mai dau încă o mie, două. Asta mi se pare că a fost prostia. Acum au zis că mai mulți bani nu au și mie mi se pare că așa trebuie să fie, să nu le dea mai mulți bani, că dacă dau mai mulți bani se duce toată lumea în cap. Să le dea o garanție că de la anul le va majora salariile cu ce vor ei, cu grila aia", a declarat Mugur Ciuvică la Miercurea Neagră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel