Urmărește emisiunea live


Greva din educație, confiscată în mediul online de AUR / foto

AUR încearcă în mediul online să se folosească de greva din educație pentru a câștiga un capital electoral.

Profesorii au intrat în grevă generală de aproape două săptămâni, iar în București au avut loc două proteste de amploare ale cadrelor didactice prin care au cerut măriri salariale. Chiar dacă au existat negocieri în ultimele zile, după ultima ofertă a Guvernului Ciucă, reprezentanții din educație au anunțat că greva generală continuă.

În mediul online, în ultima perioadă au fost adăugați foarte mulți membri și susținători AUR, dar și USR. Multe postări privitoare la greva din educație și la protestele profesorilor sunt distribuite de membrii Alianței pentru Unirea Românilor și postate pe grupurile acestora.

Drept dovadă stau următoarele capturi de ecran.

Gianina Șerban, deputat AUR, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de susținere a grevei profesorilor, mesaj ce a fost apoi distribuit pe grupurile partidului.

În plus, în comentarii, numeroase conturi de Facebook fără fotografie de profil și informații care să confirme că este vorba de un personaj real au postat comentarii prin care încearcă să-i instige pe profesori să continue greva generală.

Și George Simion, președintele AUR, a postat ieri pe pagina sa de Facebook un clip în care mai mulți parlamentari ai partidului fac apeluri către profesori să continue acțiunile de protest și să solicite în continuare venituri salariale mai mari.

De asemenea, Silviu Gurlui, profesor universitar la Facultatea de Fizică din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, fizician și activist de mediu, membru AUR și fost membru USR, este un apropiat al lui Laviniu Lăcustă, de la Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi, unul dintre puținii lideri de sindicat regionali care se opun ofertelor propuse de Guvernul României.

Astfel, prin infiltrarea unor membri ai Alianței pentru Unirea Românilor în interiorul sindicatelor din educație, negocierile între acestea și Guvernul României pot fi periclitate, din cauza pozițiilor reprezentanților AUR față de ofertele Executivului. Precizăm că Silviu Gurlui a participat la acțiunile de protest la profesorilor din Iași.

CITEȘTE ȘI      -      Sindicaliștii din educație, primul mesaj după negocierile cu Guvernul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel