Grevă aeroporturi Berlin. 200 de zboruri anulate

Peste 200 de zboruri au fost anulate joi pe cele două aeroporturi din Berlin, în urma unei greve a personalului la sol, care solicită o majorare salarială de un euro pe oră, transmite Deutsche Welle. 

Sindicatul Verdi a cerut membrilor săi de la aeroporturile Tegel şi Schoenefeld din Berlin să înceteze lucrul timp de şase ore, începând cu ora locală 4:00 a.m. (04:00 GMT). Autorităţile aeroportuare au anunţat că 156 de zboruri au fost anulate pe aeroportul Tegel şi 54 pe aeroportul Schönefeld. 

O grevă similară desfăşurată săptămâna trecută a provocat anularea a peste 130 de zboruri. 

Sindicatul a trimis pasagerilor o scrisoare deschisă spunând că regretă întârzierile şi anularea zborurilor, dând vina pe companiile aeriene şi furnizorii de servicii la sol. 

"Într-un bilet de avion, costul serviciilor oferite în timpul staţionării pe aeroporturi este în medie de 10%. La un bilet de 100 de euro, costul este de zece euro. O creştere de aproximativ 10% ar majora preţul biletului cu doar un euro", se arată în scrisoare. 

Sindicatul a cerut o majorare salarială de la aproximativ 11 euro pe oră la 12 euro pe oră în cadrul unui an. Conducerea a oferit o creştere anuală de 0,10 euro în următorii patru ani, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel