Greta Thunberg, tânăra activistă suedeză, LACRIMI de furie la ONU împotriva schimbărilor climatice: Ne-am săturat! - video

Greta Thunberg, o tânăra activistă suedeză pentru climă, şi alţi 15 copii au depus o plângere la ONU, în fața liderilor lumii, acuzând cinci dintre marile țări ale globului că au încălcat drepturile omului prin faptul că nu au luat măsuri pentru a opri criza climatică, potrivit CNN.

Thunberg a ţinut un discurs prin care le-a atras atenția liderilor lumii prezenţi la Summit-ul ONU pentru Acţiunea Climatică de la New York. Aceasta a spus că „nu îi va ierta niciodată” pentru că nu au reuşit să stopeze schimbările climatice: "Suntem la începutul unei dispariţii în masă şi tot ce puteţi face este să vorbiţi despre bani şi să spuneţi basme despre o creştere economică eternă (...) Mi-aţi furat visele şi copilăria cu cuvintele voastre goale. Totuşi, sunt unul dintre norocoşi (...) Oamenii suferă, oamenii mor”, a declarat adolescenta suedeză la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

"Cum îndrăzniţi?", a adăugat Greta Thunberg. La scurt timp după acest discurs pe un ton furios a depus și plângerea împotriva Germaniei, Franţei, Braziliei, Argentinei şi Turciei - despre care se afirmă că nu şi-au respectat obligaţiile în temeiul Convenţiei privind Drepturile Copilului, un tratat privind drepturile omului vechi de 30 de ani, care este cel mai ratificat din istorie. Plângerea vine în contextul în care Organizaţia Naţiunilor Unite găzduieşte un Summit pentru Acţiuni Climatice în prima zi a Adunării Generale a ONU, în care numeroși lideri mondiali îşi prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din ţările lor.

Reprezentanţi la nivel înalt ai statelor membre ale Naţiunilor Unite se întâlnesc săptămâna aceasta, ca în fiecare an în luna septembrie, în cadrul sesiunii Adunării Generale a organizaţiei, la New York, pentru a discuta probleme globale. 

Tema acestei sesiuni a Adunării Generale este 'Stimularea eforturilor multilaterale pentru eradicarea sărăciei, educaţia calitativă, acţiune climatică şi incluziune'. Cea de-a 74-a sesiune a Adunării Generale a ONU a început pe 17 septembrie şi are o durată de un an, segmentul dezbaterii generale la nivel înalt fiind cel mai important eveniment anual de diplomaţie multilaterală. Dezbaterea generală, care are loc anual la sediul din New York al Naţiunilor Unite, se desfăşoară în perioada 24-30 septembrie. În acest an, pe lângă dezbaterea generală, liderii mondiali vor participa şi la mai multe întâlniri şi reuniuni la nivel înalt vizând stimularea acţiunilor privind schimbările climatice şi în favoarea dezvoltării durabile, pentru a asigura tuturor o viaţă sănătoasă, liniştită şi prosperă, informează ONU pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel