Greta Thunberg nu mai doreşte să fie atât de vizibilă în mass-media: "Este timpul să înmânez microfonul"

Sursa foto Instagram Greta Thunberg
Sursa foto Instagram Greta Thunberg

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a afirmat că în viitor vrea să lucreze mai mult în culise în cadrul campaniilor pentru protecţia climei, relatează dpa miercuri.

 

"Voi face încă multe, dar nu voi mai fi atât de vizibilă în mass-media", a declarat Greta Thunberg, în vârstă de 19 ani, pentru revista germană Brigitte Be Green.

"Este timpul să înmânez microfonul", a spus el, adăugând că oamenii cei mai afectaţi de criza climatică ar trebui să fie ascultaţi mai mult.

În ceea ce priveşte dezbaterea asupra energiei nucleare, Thunberg şi-a reiterat convingerea că ar fi de preferat să se continue utilizarea centralelor nucleare decât să se revină la cărbune.

"Părerea mea personală - şi nu vorbesc în numele "Fridays For Future" - este că este o greşeală să opreşti (centralele nucleare) atunci când alternativa este cărbunele", a spus Thunberg.

Activista pentru climă a devenit faimoasă la vârsta de 15 ani când a început să îşi petreacă zilele de vineri în faţa sediului guvernului suedez, cerând acţiuni mai serioase pentru combaterea schimbărilor climatice.

Cariera pe care nu şi-o doreşte Greta Thunberg: Cei mai puternici oameni din lume sunt intimidaţi de adolescenţi. E amuzant!

Greta Thunberg, cunoscuta activistă pentru mediu, a anunţat ce carieră nu îşi doreşte să urmeze.

Astfel, ea nu va deveni politician, pentru că este o meserie "toxică". 

În vârstă de 19 ani, Greta Thunberg afirmă că schimbările necesare "vor apărea atunci când va exista suficientă presiune publică. Asta e ceva ce creăm noi! Nu mi-am dorit vreodată să devin chipul unei mişcări globale. Este prea multă responsabilitate. Uneori pur şi simplu explodez. Eu cred că dacă ne punem toate speranţele pe umerii unui adolescent, nu e prea bine", a declarat Greta Thunberg, conform BBC. 

Thunberg a anunţat şi că nu va participa la a 27-a Conferinţă a Convenţiei ONU pe Schimbările Climatice (COP27) din Egipt. 

"Nu e nevoie de mine acolo. Sunt alţi oameni care vor participa, din cele mai afectate zone. Şi cred că vocea lor este mai importantă", a mai precizat tânăra. 

După ce pe Twitter atât Donald Trump, cât şi Vladimir Putin au făcut comentarii cu privire la Greta Thunberg, aceasta a spus că nu a fost foarte afectată. 

"Ce m-a deranjat cel mai mult este că oamenii mint despre mine şi împrăştie teorii ale conspiraţiei. Eu nu pot să mint, aşa că atunci când alţii mint despre mine nu îmi place. Dar cred că e amuzant, totuşi. Cei mai puternici oameni din lume sunt intimidaţi de adolescenţi. Spune mai multe despre ei decât despre mine", a concluzionat Greta Thunberg. 

 

Greta Thunberg apără energia nucleară: Ar fi o greșeală să le închidem dacă ele funcționează deja

Răspunzând la o întrebare despre reactoarele încă active din Germania, Greta Thunberg a spus că ”ar fi o greșeală să le închidem dacă ele funcționează deja și apoi să treci la cărbune”.

Ea a spus că este ”o idee proastă” să te bazezi pe cărbune atâta timp cât există alte surse disponibile, inclusiv nucleare.

Declarațiile surpriză ale suedezei de 19 ani au venit în cadrul unui interviu acordat unui post de televiziune german. Cuvintele liderului tinerilor ecologiști merg în direcția opusă liniei Verzilor germani, care de zeci de ani susțin că Germania ar trebui să renunțe în totalitate la energia nucleară.

În urma tăierii aprovizionării cu gaze din Rusia, executivul de la Berlin a fost nevoit să reia producția de energie prin centralele pe cărbune. Confruntat cu dilema de a închide sau nu trei centrale nucleare, Guvernul german a decis să prelungească durata de viață a două centrale și să închidă o a treia în 2022. O alegere care a dezamăgit ambele tabere: atât pe tabăra Verzilor dar și pe cea a apărătorilor energiei nucleare, scrie Europa Today. 

În acest context, în mod paradoxal, pozițiile Gretei Thunberg sunt mai apropiate de cele ale liberal-democraților germani decât de cele ale Verzilor. Nu întâmplător liderul liberal și ministrul de Finanțe, Christian Lindner, și-a declarat cu strictețe satisfacția față de cuvintele activistului suedez pentru că ”în acest război energetic tot ceea ce creează electricitate trebuie conectat la rețea”. Cu toate acestea, nicio reacție oficială la cuvintele lui Thunberg nu a sosit încă din partea ecologistilor germani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel