Greta Thunberg i-a DISTRUS pe politicieni: Ipocriților

Greta Thunberg i-a catalogat pe politicieni drept ipocriți, iar summit-urile climatice internaționale reprezintă doar cuvinte goale, în opinia activistei.

Într-un interviu acordat The Guardian, Greta Thunberg a spus că liderii s-au grăbit să stabilească ținte pentru multe decenii în viitor, dar au ezitat când au fost necesare acțiuni imediate pentru reducerea emisiilor. Ea a spus că nu există un politician pe planetă care să promită acțiunea climatică necesară.

Activista este inspirată de milioanele de studenți care au continuat greva școlară pe care a ea început-o singură acum 116 săptămâni. De atunci, Greta s-a adresat ONU și a devenit cea mai proeminentă militantă pentru schimbările climatice din lume. De asemenea, activista încă are speranță: „Putem trata o criză ca pe o criză, așa cum am văzut în criza coronavirusului. Tratarea crizei climatice ca pe o criză ar putea schimba totul peste noapte.”

„Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să înțelegem că suntem într-o situație de urgență și să recunoaștem faptul că am eșuat, umanitatea a eșuat colectiv, pentru că nu poți rezolva o criză pe care nu o înțelegi”, a spus Thunberg.

De asemenea, activista nu este impresionată de promisiunile unor națiuni, printre care Marea Britanie, China și Japonia, pentru a ajunge la zero emisii până în 2050 sau 2060. „Înțeleg ceva simbolic, dar dacă te uiți la ceea ce includ de fapt, există atâtea lacune. Nu ar trebui să ne concentrăm pe datele de 10, 20 sau chiar 30 de ani în viitor. Dacă nu reducem emisiile acum, atunci aceste obiective îndepărtate nu vor însemna nimic, deoarece bugetele noastre pentru carbon vor fi dispărute de mult ", a mai punctat aceasta.

Liderii europeni, în disgrațiile Gretei

Ea a spus că deputații europeni i-au cerut sprijinul în septembrie, când UE își propunea să reducă emisiile până în 2030. „Când este vorba despre ceva care este peste 10 ani, sunt mai mult decât fericiți să voteze pentru asta, pentru că asta nu are impact imediat asupra lor. Dar când este ceva care are efect, chiar acum, nu vor să-l facă. Dau dovadă de ipocrizie”.

Thunberg a spus că va susține cel mai bun partid, dar că nu au existat politicieni pe care să îi aprecieze ca fiind buni: „Dacă ar fi, mi-aș dori să existe un politician sau un partid care să fie suficient de puternic în aceste chestiuni. Imaginați-vă cât de ușor ar fi dacă ați putea sprijini un politician”, a mai punctat Greta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel